Piatra-Neamț – Peste 1.100.000 RON achitați de noul mall, Shopping City, la bugetul local

Primăria Piatra-Neamț a încasat de la noul mall, Shopping City, peste 1.100.000 RON la taxele și impozitele locale, a declarat primarul Dragoș Chitic astăzi (20 martie) într-o ședință informală pentru dezbaterea bugetului municipiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Săptămâna trecută, fondul NEPI a achitat suma de 1.112.123 RON, impozitul pentru clădire și teren, pentru întreg anul 2017.
La această sumă se vor adăuga și taxe pentru avize de funcționare ale spațiilor comerciale, pentru spectacolele de cinema, pentru rulaj de marfă, impozitul pe forța de muncă (la circa 1000 de angajați), TVA.

Așadar, astăzi putem spune că Shopping City Piatra-Neamț este printre cei mai mari (poate chiar cel mai mare) plătitori de taxe și impozite din municipiul Piatra-Neamț.

Atragerea investitorilor și crearea unor condiții propice pentru investiții în Piatra-Neamț au efecte benefice asupra orașului prin taxele și impozitele care se plătesc la bugetul local și prin crearea de noi locuri de muncă. Ce spuneam anul trecut, că investiția NEPI la Piatra-Neamț e o investiție spectaculoasă și cu efecte benefice asupra orașului, iată că se adeverește. Chiar vom ajunge sau suntem deja în situația în care acea sumă de 300.000 Euro, vehiculată de reprezentanții NEPI, ca răspuns la întrebarea: „Care va fi nivelul taxelor și impozitelor achitate la Piatra-Neamț?”, va fi depășită. Evident aceste sume de bani au efecte benefice pentru că banii încasați vor fi investiți tot pentru dezvoltarea orașului – a declarat primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE