Piatra-Neamț: Persoanele care distrug locurile de joaca, identificate și amendate de poliția locală

Vandalii distrug, primăria repară. Pe această premiză merg tot mai mulți tineri care continuă actele de distrugere a bunurilor amplasate pe domeniul public. Prezentam anul trecut cum un loc de joacă din Piatra-Neamț a fost distrus de 7 ori într-un an (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acum, urmează cazul noului loc de joacă din cartierul Dărmănești unde, deși a fost reabilitat, se pare că va avea aceeași soartă.

Totuși, Poliția Locală îi informează pe cetățeni că orice act de distrugere sau vandalism a obiectelor aflate pe domeniul public se sancționează conform legii, iar un astfel de caz s-a întâmplat în această săptămână.

În ziua de 9 aprilie, în jurul orei 19:00, un echipaj al Poliției Locale, aflându-se în zona de patrulare în cartierul Dărmănești, a suprins un minor de 12 ani, din Piatra-Neamț, nesupraveghiat, care a distrus prin rupere un leagăn din parcul de joacă de pe strada Negoiului.

Au fost identificați părinții copilului și sancționați contravențional pentru nesupravegherea minorului, totodată a fost sesizat și serviciul responsabil din cadrul Primăriei Piatra-Neamț – ne-a declarat Eugen Pancu, șeful Poliției Locale.

Având în vedere că sunt numeroase situații că aceste locuri de joacă sunt deteriorate și distruse, Poliția Locală face apel la părinți să-și supravegheze copiii, încât destinația locurilor să fie respectată. Polițiștii locali vor intensifica patrulările în aceste zone, unde se află părcuri de joacă pentru copii, iar cei care observă acte de vandalism în incinta acestori locuri de joacă, sunt rugați să anunțe Poliția Locală (0233.231.300)

PUBLICITATE