Piatra-Neamț – Parada Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul” (VIDEO)

Astăzi, 3 august, a debutat Ediția a XXIV-a a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul” la Piatra-Neamț, aducând cu sine o explozie de culoare și tradiție. 

Parada a avut loc începând cu ora 18:00 și a străbătut traseul Teatrul Tineretului – „Grand Hotel Ceahlău” – Muzeul de Istorie – Casa de Cultură – Teatrul Tineretului, atrăgând atenția și admirația localnicilor și a turiștilor prezenți în oraș. Participanții, îmbrăcați în costume populare autentice, au interpretat dansuri tradiționale și cântece specifice fiecărei țări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La ora 19:00, pe platoul Curții Domnești, a avut loc spectacolul de deschidere, unde participanții au captivat audiența cu muzica și dansurile lor.

Festivalul va continua în zilele următoare în localitățile Bicaz (vineri, 4 august, în zona sălii de sport) și Târgu-Neamț (sâmbătă, 5 august, la amfiteatru), unde sunt programate spectacole ce vor fi încheiate cu recitalurile cunoscuților interpreți ai folclorului moldovenesc, Vasilica Tătaru și Laurențiu Marian.

Momentul de vârf al ediției curente este programat pentru duminică, 6 august, în municipiul reședință de județ, când va avea loc SPECTACOLUL DE GALĂ de la ora 19:00. Publicul nemțean va avea privilegiul de a lua parte la un Concert extraordinar susținut de îndrăgitul artist Paul Surugiu – Fuego, alături de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”.

În cadrul ediției din acest an, se va desfășura și Colocviul Internațional de etnografie și folclor „Zestrea Moldovei”, un eveniment care va aduna specialiști din întreaga țară pentru a discuta despre tradițiile și cultura moldovenească. Colocviul va avea loc între 3 și 5 august la Grand Hotel Ceahlău și va contribui la promovarea și înțelegerea mai profundă a valorilor culturale tradiționale.

Pe lângă spectacolele artistice și activitățile științifice, Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” aduce în mijlocul orașului și o serie de Ateliere de dans tradițional, inițiate de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț. În perioada 3-5 august, în Parcul central, între orele 10-13, publicul va putea participa la atelierele care au ca scop reintegrarea jocurilor tradiționale românești în viața de zi cu zi, aducând astfel bucuria și obiceiurile satului în mijlocul orașului.

PUBLICITATE