Piatra-Neamț: Miroase a „afacere” la Permise și Înmatriculări

Prin oraș circulă de câteva săptămâni un zvon de „afacere”, care are ca punct de pornire mutarea Serviciului Perimise și Înmatriculări Neamț de la sediul actual (clădirea Forum Center) la Galeria Mall.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deocamdată este un zvon, nimic nu e semnat și parafat oficial, dar sursele noastre confirmă că există o discuție avansată ca acest serviciu să se mute la Galeria Mall.

Plecarea Serviciului Înmatriculări din clădirea Forum Center este cel puțin ciudată, pentru că astăzi ei nu plătesc chirie, aceasta este 0 (zero lei), ceea ce se plătește fiind doar cota parte din utilități.

Acest lucru nu va face altceva decât să pună pe drumuri populația județului, care va fi nevoită să colinde orașul de la un capăt la altul pentru înmatricularea autoturismelor sau pentru obținerea permisului de conducere.

Clădirea Forum Center de lângă Piața Centrală funcționează astăzi ca un centru administrativ, unde populația găsește foarte multe instituții la un loc.

În spatele acestei intempestive mutări a permiselor și înmatriculărilor la Galeria Mall pare să stea o afacere destul de prosperă. Sursele noastre spun că un parlamentar de Neamț este direct interesat de această mutare, pentru ca prin intermediul unor firme controlate de el să se deschidă câteva birouri de copiat acte în noua locație.

Se pare să viitoarele birouri de copiat acte vor aparține doar acelui parlamentar, iar cei care astăzi își oferă serviciile în clădirea Forum Center nu vor avea loc la Galeria Mall, probabil, din cauza unei ”exclusivități”, ori pe seama unei chirii foarte mari pe metru pătrat.

Deși la prima vedere nu pare o afacere, dacă elimini de pe piață cele aproximativ 15 birouri de copiat acte de la Forum Center și deschizi două sau trei birouri la Galeria Mall, direcționând astfel toată populația din județ spre ele, garantat ies bani frumoși.

Neoficial, cei de la Galeria Mall ne-au confirmat că sunt discuții purtate pentru o eventuală mutare a Permiselor și Înmatriculărilor în clădirea lor, însă nu au dorit să anunțe public acest lucru… încă.

Contactat telefonic, Lucian Rusu, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări, spune că se fac demersuri în a se găsi un spațiu nou pentru mutarea Serviciului de Înmatriculări, fiindcă nu sunt mulțumiți de condițiile oferite de Forum Center (vara este prea cald, iarna prea frig și nu sunt toalete pentru public și pentru angajații serviciului).

PUBLICITATE