Piatra-Neamț: Meci internațional cu organizare inferioară pretențiilor

Organizarea evenimentelor sportive la Piatra-Neamt sunt binevenite și au rolul de a mări atractivitatea orașului nostru. În același timp, trebuie avut în vedere sau mai bine spus insistat pe modul în care se organizează propriu-zis aceste evenimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dacă în 2018, cupa Davis, campionatul de dans sportiv Rays-Dance și Gala de box organizată de Cătălin Moroșanu au fost la superlativ și au beneficiat de cea mai atentă și minuțioasă rigoare în pregătire, nu același lucru putem spune despre meciul internațional de Futsal: România-Italia, organizat de FRF.

Strădania organizatorilor locali, care merită tot respectul pentru ceea ce fac, a fost umbrită de unele erori care poate nu au fost foarte vizibile pentru publicul participant la eveniment, dar care lasă totuși o amprentă negativă.

În primul rand, accesul în parcarea Sălii Polivalente a fost tot mai greoi odată cu apropierea orei de început a meciului, lipsa unui echipaj de poliție care să dirijeze circulația dar și „delăsarea” celor de la Poliția Locală au dus la blocaje ale sectoarelor de parcare, claxoane și nervi întinși la maxim ai șoferilor. Credem că la un meci internațional, doar 2 polițiști locali prezenți în parcarea de la Polivalentă sunt prea puțini.

Am putea trece și peste atitudinea de mahala a băieților care împărțeau biletele la intrare, dacă nu ne-am aduce aminte că este o competiție internațională.

Apoi, bine ar fi ca cineva să instruiască personalul oficial al Federației Române de Fotbal, pentru a cunoaște sau măcar a citi textul scris pe ecusoanele distribuite tocmai de ei și a nu pune în situații jenante pe cei care poartă aceste ecusoane.

Dacă un reprezentant al FRF adoptă un comportament de paznic, să nu ne mirăm că la conferința de presă a unui eveniment internațional se prezintă doar doi ziariști…

PUBLICITATE