Piatra-Neamț: Măsuri stabilite în Ședința Comisiei Locale de Ordine Publică

Primarul Dragoș Chitic a convocat în ședință Comisia Locală de Ordine Publică în care, împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu și cu membrii comisiei au analizat stadiul de implementare a măsurilor de ordine publică  stabilite de municipalitate și activitatea instituțiilor cu atribuțiuni în asigurarea ordinii și liniștii publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

S-au stabilit câteva măsuri pentru perioada  imediat următoare în scopul eficientizării  activității și sancționării faptelor de încălcare a legii sau tulburare a liniștii cetățenilor.

„Îmi doresc pentru pietreni un grad de confort ridicat, un oraș sigur în care cetățenii să se simtă protejați. Ordinea publică reprezintă o prioritate pentru administrația locală și am cerut  instituțiilor cu atribuțiuni pe linia asigurării ordinii și liniștii publice să fie mai prezente pe străzile din oraș și să intervină cu fermitate atunci când constată fapte care tulbură ordinea și liniștea cetățenilor “, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Creșterea numărului de camere de supraveghere video, creșterea eficienței patrulelor de ordine publică, sancționarea fermă a celor care comit fapte antisociale au fost doar câteva dintre măsurile stabilite pentru perioada următoare. S-a stabilit deasemenea continuarea și extinderea acțiunilor pentru combaterea cerșetoriei, intensificarea procedurilor pentru transformarea amenzilor persoanelor insolvabile în muncă în folosul comunității.
Totodată s-a decis realizarea unei acțiuni comune în perioada imediat urmtoare a Poliției Locale și Poliției Municipiului, Compartimentul de Ordine Publică pentru verificarea funcționării unităților de alimentație publică situate în apropierea imobilelor de locuințe după ora 22:00.

La ședința de astăzi au participat alături de primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Bogdan Gavrilescu, secretarul municipiului, Florin Fecic, consilierii locali Paul Pintilie și Tudor Sălăvăstru, directorul adjunct al Poliției Locale, Silviu Bejenariu și șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului – Dragoș Aolăriței.

PUBLICITATE