Piatra-Neamț își propune să devină „orașul celor 1000 de magnolii”

Piatra-Neamț își propune să devină „orașul celor 1000 de magnolii” printr-o inițiativă amplă de înfrumusețare a spațiilor verzi, oferind locatarilor puieți de magnolii și răsaduri de trandafir de plantat în apropierea blocurilor.

Primăria Piatra-Neamț, prin campania sa tradițională „Piatra Curată”, își asumă anul acesta un proiect ambițios care promite să schimbe fața orașului: plantarea a 1000 de magnolii și distribuirea a 1000 de răsaduri de trandafir pentru fiecare bloc din oraș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această inițiativă își propune să încurajeze implicarea locatarilor în îngrijirea și protejarea naturii, fiecare având posibilitatea să contribuie la înfrumusețarea spațiului înconjurător.

Plantarea magnoliilor la toate blocurile din oraș este văzută ca un efort comun al administrației locale, locatarilor și asociațiilor de proprietari, care va asigura în anii următori un spectacol vizual impresionant și va contribui la crearea unui mediu mai sănătos.

Pentru a stimula și mai mult implicarea locuitorilor, Primăria Piatra-Neamț organizează un concurs care va premia cea mai frumoasă grădină de bloc, demonstrând astfel că eforturile individuale în îngrijirea spațiilor verzi sunt apreciate și răsplătite. Premiul va fi ales direct de către comunitate, printr-un proces de votare.

Mai jos, comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Campania „Piatra Curată”, o tradiție pentru orașul nostru și pentru locuitorii săi, aduce anul acesta cea mai amplă inițiativă de înfrumusețare a spațiilor verzi din oraș. 

1000 de puieți de magnolii și 1000 de răsaduri de trandafir vor fi oferite de către Primăria Piatra-Neamț în cadrul campaniei, pentru fiecare bloc din oraș. Piatra Curată și-a propus de la început să implice activ pietrenii în acțiuni de protejare a naturii și de îngrijire a spațiului înconjurător. Fiecare locatar va avea ocazia să contribuie la acest proiect, având grijă de magnolia plantată în apropierea blocului său, un arbore ales tocmai pentru fumusețea florilor sale.

Primarul Andrei Carabelea: „Piatra Curată s-a bazat mereu pe implicarea activă a comunității, iar acum ducem această inițiativă la un alt nivel: Piatra-Neamț devine orașul celor 1000 de magnolii! Plantăm câte o magnolie la toate blocurile din oraș, printr-un efort comun al administrației, locatarilor și asociațiilor de proprietari. Fiecare pietrean se va bucura în anii care vin de spectacolul acestor arbori și de faptul că în fața casei sale cresc rădăcini puternice pentru un viitor mai curat și mai sănătos!”

Acțiunea de înfrumusețare a spațiilor verzi nu se va opri aici! Inspirați de multe grădini de bloc îngrijite de pietreni, ne dorim să premiem cea mai frumoasă grădină de acest fel, care va fi stabilită în urma unui concurs în care câștigătorul va fi ales de pietreni.

Implicarea activă a președinților și administratorilor de la asociațiile de proprietari este foarte importantă pentru reușita acestei campanii. Astfel, luni, 8 aprilie, de la ora 16:00, la Hotel Central va avea loc o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor, unde vor fi discutate detaliile acțiunii.  

Vă invităm să vă alăturați acestei inițiative și să facem împreună din Piatra-Neamț „orașul celor 1000 de magnolii”!

PUBLICITATE