Piatra-Neamț își cinstește ocrotitorul spiritual (23-24 iunie)

Protopopiatul Piatra-Neamț, în colaborare cu Parohia „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra-Neamț, organizează în perioada 23-24 iunie un program ce conține mai multe evenimente, cu ocazia sărbătorii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” (Sânzienele).

Totodată, este serbat hramul Bisericii voievodale și ocrotitorul orașului, dar și împlinirea a 525 de ani de la zidirea bisericii de către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Cu această ocazie, pe 23 iunie, la ora 10,00, vor fi aduse la „Catedrala Sf. Ioan Domnesc” sfintele moaște ale Sfântului Martir Voievod Constantin Brâncoveanu de la Parohia „Sfânta Mahramă” din Iași.

„Adresăm tuturor credincioșilor invitația de a participa, alături de preoții slujitori ai bisericii Sfântul Ioan Domnesc din Piatra Neamț și de ceilalți preoți din oraș și din împrejurimi, la slujbele religioase ce se vor organiza cu acest prilej”, transmite Parohia Sfantul Ioan Domnesc

Programul manifestării:

Vineri, 23 iunie, ora 18.00 – Vecernia unită cu Litia, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi, urmată (la ora 19.00) de procesiunea cu sfintele moaște prin oraș, după traseul:

Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” (Turnul lui Ștefan cel Mare) – strada Ștefan cel Mare – Palatul Copiilor – str. Mihail Sadoveanu – Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Precista I – bulevardul Decebal – Casa de Cultură – Consiliul Județean Neamț – Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”.

Sâmbătă, 24 iunie, ora 08.00 – Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie săvârșite de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți.

Ora 13.00 – Conferința „Biserica Domnească Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul – 525 de ani de istorie” la care va participa artistul popular Grigore Leșe și care va avea loc în sala Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Intrarea se face pe bază de invitație.

Ora 16.00 – Vernisajul expoziției „Orașul artiștilor” la Galeria de Artă  „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț.

Ora 17.00 – Vernisajul Expoziției „Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon” dăruit Bisericii „Sfântul Ioan Domnesc” de către Voievodul Ștefan cel Mare în anul 1502”, adus la Muzeul de Artă din Piatra Neamț, pentru prima dată, de la Muzeul Național de Istorie din București.

RemasterDirector_18da6b0cf
PUBLICITATE