Piatra-Neamț, în topul orașelor cel mai puțin poluate

Municipiul Piatra-Neamț se află în topul orașelor cel mai puțin poluate din România, potrivit unui studiu al Institutului pentru Sănătate Globală din Barcelona (ISGlobal).

Astfel, deși Primăria împrumută milioane de lei pentru a acoperi cheltuielile pe care le are cu proiectele de mobilitate urbană (printre care se numără desființarea parcărilor și a unor benzi de circulație) făcute pentru „reducerea noxelor”, studiul arată că orașul nu stă deloc rău la acest capitol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În clasamentul poluării la nivel european cu dioxid de azot (NO2), municipiul Piatra-Neamț se clasează pe locul 797 din 858 orașe din Europa.

La nivel național, cu o medie anuală de 15,7 dioxid de azot in µg/m3, municipiul Piatra-Neamț se află la egalitate cu Roman și Satu Mare, fiind depășit doar de orașul Bistrița, cu 15,2. La polul opus se află București cu 26.7.

Studiul realizează și un clasament al orașelor europene din perspectiva vegetației și spațiilor verzi

La vegetație, Constanța (54) Ploiești (55) București (77), Baia Mare (80) și Sibiu (94) stau cel mai rău, iar Piatra-Neamț (536), Focșani (557) Suceava (632), Râmnicu Vâlcea (725) și Alba Iulia (751) stau cel mai bine.

Studiul poate fi consultat aici: isglobalranking.org

PUBLICITATE