Piatra Neamț în 2016. Noi locuri de joacă, spații verzi și echipamente pentru fitness


Pe „Agenda” primarului Dragoș Chitic, anul 2016 promite o schimbare a serviciului gospodăriei comunale care va trebui să îndeplinească o serie de sarcini noi. Astfel primăria Piatra Neamț își propune o serie de obiective:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

•Vom pune în funcțiune toate cele 7 fântâni arteziene;
•În toate zonele orașului se vor face amenajări peisagistice prin plantarea de arbori, flori și gazon;
Aleile pietonale vor fi refăcute, acolo unde este cazul și erbicidate;
•Se vor monta 100 de bănci și 500 de coșuri de gunoi în toate zonele orașului.
Bulevardul Nicolae Dăscălescu va fi amenajat prin plantarea de arbori și arbuști și înființarea de noi spații verzi;
•Copii din cartierele Văleni și Dărmănești vor avea 3 noi locuri de joacă (pe Aleea Ulmilor, str. Dărmănești și în zona Văleni 1);
•Se vor monta gărduțuri metalice ornamentale în zona blocurilor unde se calcă frecvent spațiul verde;
•În toate cartierele vor fi montate echipamente pentru fitness în aer liber

„Serviciul Gospodăriei Comunale, va avea câteva sarcini importante în acest an. Va trebui ca în această primăvară să pună în funcțiune toate cele 7 fântâni arteziene din oraș, să se preocupe de realizarea de amenajări peisagistice prin plantarea de flori, arbuști, arbori ornamentali și amenajarea spațiilor verzi, ierbicidarea aleilor pietonale și reparații în sistemul de irigații din Piatra Neamț. Pentru a face vizibile indicatoarele rutiere și semafoarele se vor toaleta arborii din apropierea trecerilor de pietoni și a indicatoarelor sau semafoarelor. 
Tot în cadrul acestui departament, ne vom ocupa de achiziționarea a aproximativ 100 de bănci în principal cu spătar și aproximativ 500 de coșuri de gunoi pentru a înlocui o parte din cele deteriorate dar în principal pentru a suplimenta acolo unde este nevoie.
12715457_977515765647835_7560659923825553353_nNe-am propus să realizăm anul acesta 3 locuri noi de joacă în Piatra Neamț. Un loc de joacă în cartierul Văleni 1 și două în cartierul Dărmănești, respectiv pe strada Aleea Ulmilor și pe strada Dărmănești.
Vom continua și o acțiune ce am avut-o și în anii din urmă și anume montarea gărduților metalici în zona blocurilor de locuințe.
Ne-am mai propus anul acesta și montarea de echipamente fitness în diverse locuri publice din Piatra Neamț.” – a declarat primarul Dragoș Chitic

Menținerea curățeniei orașului este un alt obiectiv important, pentru care primăria își propune noi sarcini:

• Vom monitoriza atent zonele în care se aruncă necontrolat deșeuri. Ne-am propus ca în 2016 să eliminăm această problemă;
• Vom monitoriza atent modul în care societatea Bratner colectează deșeurile;
• Vom analiza contractul prin care au fost concesionate cimitirele umane și vom supraveghea respectarea prevederilor contractuale și îmbunătățirea calității acestor servicii;
• Din anul 2016 municipiul Piatra-Neamț va avea un centru de colectare a uleiului menajer folosit;
• Din anul 2015 am început un proces de identificare a proprietăților neîngrijite și aplicarea măsurilor legale, proces ce va continua și în anul 2016.
• Vom monta panouri de afișaj a evenimentelor, spectacolelor, pentru a elimina lipirea necontrolată a afișelor

PUBLICITATE