Piatra-Neamț: Idee de investiție în turism la Piatra-Neamț: carusel montan

Un consilier local al municipiului Piatra-Neamț vine cu o propunere inedită pentru creșterea gradului de atractivitate turistică a zonei: un carusel montan/ o pistă de bob de vară pe dealul Cozla.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul s-a dovedit de succes în comuna Lunca de Sus, județul Harghita unde există o astfel de pistă și care a devenit o atracţie pentru turiştii care vizitează zona Ghimeş sau pentru iubitorii de adrenalină, care merg special pentru a trăi această senzaţie.

Am văzut cu câtă bucurie s-a primit deschiderea pârtiei de ski de la Piatra-Neamț și asta a dovedit încă o dată că municipiul nostru are un dar de la Dumnezeu care se cheamă cadrul natural, iar dezvoltarea turistică și de agrement trebuie sa fie una din prioritățile anilor următori.

Un astfel de carusel montan, ca cel din filmuleț, ar fi una din investițiile publice sau private spre care ar trebui sa ne orientam.

Va imaginați ce ar însemna investiția asta in Piatra Neamț? Toate județele Moldovei ar veni la noi pentru a petrece o zi pe dealurile din jur.

Pârtia de ski funcționează doar câteva luni pe an. De aceea, dealul Cozla și Pietricica au nevoie de investiții în turism, agrement, petrecerea timpului liber, parcuri de distracții, aventura-park, popasuri, restaurante, lucruri care vor aduce în orașul nostru mii de turiști săptămânal”, a declarat Romel Bîrjoveanu, consilier local PNL Piatra-Neamț.

La finalul clipului video de mai jos se poate observa cum, într-o comună de lângă Miercurea Ciuc, sute de oameni stau la rand ore întregi pentru a se da cu bobul pe șină. Doar în acea zi, 3000 de persoane au luat cu asalt complexul de agrement de acolo.

PUBLICITATE