Piatra-Neamț: Firma care făcut săpăturile în zona trecerilor pentru pietoni, amendată de polițiștii locali

După ce mai multe persoane au ajuns, ieri, la spital, cu fracturi, după ce au căzut în șanțurile săpate în zona trecerilor pentru pietoni din Piatra-Neamț (vezi articolul AICI), polițiștii locali au amendat firma care se ocupă de implementarea Sistemului de Management Inteligent al Traficului, din cadrul Proiectul de Mobilitate Urbană al Primăriei Piatra-Neamț.

„În urma incidentelor neplăcute cauzate mai multor persoane de către firma care realizează săpături pe raza municipiului Piatra Neamț, pentru implementarea proiectului european ce privește mobilitatea urbană, Poliția Locală s-a autosesizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Constructorul în cauză nu se află la prima abatere de acest gen, în trecut fiind amendat de către polițiștii locali pentru lipsa avizelor de săpătură.

În cursul zilei de 22.10.2021, acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea H.C.L 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, pentru nerespectarea autorizației de săpătură, în sensul nesemnalizării în mod corespunzător a lucrărilor.

Totodată, i s-a impus semnalizarea corespunzătoare pentru toate traversările din carosabil și îndeplinirea obligațiilor prevăzute în hotărârea Consiliului Local Piatra Neamț. Menționăm că Poliția Locală Piatra Neamț, prin Compartimentul Disciplina în Construcții și Biroul Siguranță Rutieră a sprijinit toți operatorii economici care au intervenit cu lucrări în carosabil și trotuare, atunci când au fost solicitări, fiind îndrumați totodată în privința respectării prevederilor legale (semnalizare corespunzătoare a lucrărilor, obținerea avizelor și autorizațiilor de construire, readucerea terenului la starea inițială, etc.).

Persoanele care au suferit prejudicii din cauza lucrărilor, au fost direcționate să adreseze sesizări instituțiilor abilitate în soluționarea acestora.

Conform H.C.L. 228/2021, operatorii economici care execută lucrări edilitare ”asigură semnalizarea corespunzătoare pe întreaga durată de existență a șantierului precum și curățenia întregului perimetru afectat de lucrări” și au obligația ”să asigure fluența pietonilor și securitatea circulației rutiere”.” – este comunicatul Poliției Locale

„Trafic inteligent” în #NouaPiatra: Cel puțin 7 persoane și-au rupt piciorul într-un șanț (VIDEO)

PUBLICITATE