Piatra-Neamț: Femeia care a spus că spitalul e gol, cercetată de polițiști

Polițiștii nemțeni fac cercetări după ce imaginile postate de o femeie din Piatra-Neamț, în care susține că spitalul modular ATI este gol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, urmare a apariției în spațiul public a unor imagini, în care o persoană prezintă informații cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra Neamț, Compartimentul Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț face următoarele precizări:

„Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora și fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.”

Reamintim că duminică, Oana Gheorghiu, fondatoarea ONG-ului care a construit spitalul modular ATI Piatra-Neamț, a sesizat că pe Facebook a apărut un live cu o femeie care se plimbă în jurul spitalului și afirmă că e gol. 

Iată spitalul modular de la Piatra-Neamț. Nu e nimeni pe acolo”, susține o femeie din Piatra-Neamț, într-un live făcut cu telefonul, din afară.

Clipul video a fost făcut pe 14 octombrie, din curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

La acea dată, spitalul avea internați 25 de pacienți confirmați pozitiv COVID și internați în ATI cu forme grave, iar în restul spitalului se aflau peste 330 de pacienți internați și aproximativ 20 de suspecți.

„Această individă și acest grup răspândesc știri false despre modularul de la Piatra Neamț, care e plin cu pacienți Covid, din prima zi în care a fost deschis.

Individa îl filmează de la distanță și spune “uite, nu e nimeni”, ca și cum pacienții din ATI, intubați sau doar conectați la oxigen ar trebui să-i facă cu mâna de la geamuri sau măcar să fie ținuți la geam, să-i vadă ea și “publicul” ei

Vă rog sa raportați contul și grupul Observator Antena 1, pentru răspândire de știri false.

Acolo, în timp ce ea difuza minciunile, niște oameni luptau pentru viața lor alături de un personal medical stresat și obosit.

Poate și Poliția Piatra Neamț aude, vede, face ceva.

Vă mulțumesc.” – a fost mesajul transmis de Oana Gheorghiu

Despre acest subiect puteți citi un material al celor de la Libertatea – AICI