Piatra-Neamț: Facturile la gaz zguduie orașul

Scumpirile în lanț din ultimele luni, inflația și creșterea Euro care a depășit 4,71 lei, încep sa zguduie buzunarele nemțenilor. De aceste scumpiri au parte toți românii, dar este pentru prima dată când oamenii încep să se plângă pe rețelele de socializare și să fie ingroziți de facturile la utilități.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Este și cazul unei persoane din Piatra-Neamț care a scris, uluită: „M-a luat cu fiori de gheata cand am deschis factura de gaze pe luna decembrie. Ce dracu se intampla??????? Factura a venit 1066 lei, pe luna decembrie, cu termostat fixat pe 21 de grade„.

Bineînțeles că nu au lipsit comentariile, în care majoritatea confirmă că au primit facturi mărite, iar alte comentarii fac trimitere directă spre PSD și programul de guvernare care au pricinuit aceste măriri la utilități.

Reamintim că de la 1 ianuarie 2019 s-au mărit accizele la benzină, la motorină, produsele energetice, alcool și țigări, iar în 2018 gazele s-au scumpit în mai multe tranșe: cu 8,3% în ianuarie, cu înca 10%, în aprilie și cu 5,86%, în august.

Trebuie amintit și faptul că modificarea Codului Fiscal urmează să pună presiune mare pe buzunarele românilor, pentru că mediul economic și băncile vor fi cele mai afectate. Iar în momentul în care o bancă este o supraimpozitată, ea își va recupera pierderea, în mod cert, din buzunarele celor care au credite bancare sau prin restricționarea creditelor și mărirea comisioanelor.

Cu toate astea, guvernul PSD transmite mesaje uluitoare, că suntem pe drumul cel bun și că avem o creștere economică importantă. Mai mult decât atât, se pare că, în continuare, amnistia și grațierea reprezintă principala preocupare a Guvernului la începutul acestui an.

PUBLICITATE