Piatra-Neamț: Ei sunt adevărații eroi! Au mai salvat un om (FOTO)

Pompierii demonstrează adesea, prin acțiunile lor, că sunt adevărați eroi, care știu că de cele mai multe ori o secundă poate face diferența dintre viață și moarte și intervin cu profesionalism în orice împrejurare. De multe ori, chiar și atunci când sunt în timpul liber.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În această seară, un bărbat a fost readus la viață după intervenția pompierilor din Piatra-Neamț. Un apel la „112” a anunțat că anunțat un incendiu la un apartament de pe strada Alea Tiparului din Piatra-Neamț. Totul a pornit de la o tigaie uitată pe foc.

La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Echipajul care a participat la intervenție a avut următoarea componență: Plt. adj. Buturca Catalin, Sef GIS (comandant garda de intervenție), Plt. adj. Ciucanu Ionut, Plt. adj. Anastasoaie Danut, Plt. adj. Baghiu Danut, Sg. maj. Floroaie Ionut.

La sosirea la locul intervenției a echipajului de de pompieri a fost găsit un bărbat de aproximativ 40 de ani, în stare de inconstiență. Victima se intoxicase cu fumul care inundase apartamentul.

Pompierii (care au și pregătire paramedicală) au efectuat manevrele de resuscitare și au chemat în sprijin o ambulanță cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț.

În urma efectuării manevrelor de resuscitare, au reușit să îl readucă la viață pe bărbat și a fost predat echipajului SAJ în stare de conștiență.

După intervenție, pompierii s-au felicitat reciproc și s-au întors la bază, unde îi așteaptă alte misiuni.

Nota Bene: În urmă cu câteva zile, într-o conferință de presă la ISU Neamț, a fost prezentat Plt. adj. Manoliu Ciprian Ionuț. Pompierul a fost decorat cu Emblema de Onoare de către Ministerul Afacerilor și Internelor pentru profesionalism, inițiativă și curaj, după ce a participat la 2425 de intervenții ale echipajelor SMURD, din care 126 au fost intervenții pentru resuscitarea unor persoane aflate în stop cardio-respirator, fiind cel mai mare număr de intervenții la care a participat un cadru al unității. (vezi articolul – AICI)

Un coleg de presă l-a întrebat dacă, după atâtea cazuri (2425 de intervenții), a primit măcar un mesaj de Crăciun sau de Anul Nou, de la vreo victimă salvată.
Nu mi s-a întâmplat niciodată” – a fost răspunsul pompierului. (vezi video mai jos – minutul 24:33)

PUBLICITATE