Piatra-Neamț: Efectele purtării măștilor de protecție. Tot mai mulți pietreni ajung la saloanele de înfrumusețare

Odată cu pandemia de coronavirus, în spațiile închise suntem obligați să ne protejăm cu ajutorul unei măști de protecție, fie că vorbim de cele medicale, fie cele din materiale sintetice.

Măștile de protecție s-au folosit și înaintea pandemiei, în primul rând la personalul medical, unde s-au raportat și reacții adverse: acnee, prurit facial (mâncărime), exantem, urticarie de contact, dermatită de contact acută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acum însă, tot mai mulți oameni acuză diverse probleme la nivelul feței după purtarea unei măști. Principala cauză o reprezintă natura ocluzivă, spațiul închis, protector, care duce la un mediu umed, cald, unde se acumulează transpirația și sebumul.

Astfel se explică apariția inflamației (roșeață, durere, căldură) care apare în așa numita „zonă roșie” (red zone) – bărbia, nasul, conturul maxilarului, zonele în care secreția de sebum în exces se combină cu transpirația, cu praful și cu bacteriile care se pot dezvolta rapid, în aceste condiții, sub mască.

În urma accesoriului devenit obligatoriu și anume masca de protecție, ne confruntam cu tot mai mulți clienți care prezintă reacții nedorite ale tenului, reprezentate de coșuri sau iritații.

În urma purtării măștii de protecție, pielea se irita, porii se astupă, iar sebumul și bacteriile se activează și astfel apar acele coșuri ca niște puncte mici și albe, diferite de comedoanele adânci și dureroase provocate de hormoni. Coșurile cauzate de mască apar pe bărbie, pe nas sau pe obraji.” – ne-a declarat Gîrbea Andreea Larisa, beauty therapist la Contessa Beauty Clinique Piatra-Neamț.

Netratată inflamația devine mai puternică, coșurile mai prezente, mai greu de controlat, de aceea specialiștii au și recomandări în această perioadă.

Noi recomandam o curățare mai profundă cu o microdermoabraziune cu particule de diamant o data la 3-4 săptămâni (curățările și exfolierile zilnice cu diferiți exfolianți, scruburi sau acizi nu sunt prietenii pielii atunci când purtam masca) și de asemenea, acordăm o atenție mai mare hidratării tenului cu ajutorul unui aparat de ultima generație care are o tehnologie revoluționară și anume Oxygenul hiperbaric ce stimulează circulația sanguină, regenerarea celulară iar pielea este hidratată în profunzime prin stimularea producției de elastină și colagen.

De asemenea folosim și o mască cu fotoni și Radiofrecvență multipolară care redă tonusul și elasticitatea pielii, îmbunătățind aspectul pielii cu probleme pigmentare, având un puternic efect anti-age, anti-oxidare și reparând pielea în profunzime.” – ne-a mai spus Andreea.

Pentru cei care vor să beneficieze de astfel de tratamente, Contact: Gîrbea Andreea Larisa (Beauty Therapist) – 0758.335.440

Contessa Beauty Clinique vă pune la dispoziție cele mai inovatoare tratamente corporale, faciale și epilare definitivă cu cel mai performant laser Dioda de 808nm, precum și servicii de înfrumusețare, coafor, make-up și manichiură.

Salonul se află pe strada Petru Rareș, nr. 36 A, Piatra-Neamț

PUBLICITATE
SURSĂAd.