Piatra-Neamț: Dublă România-Italia la futsal. Conferință de presă (VIDEO)

Naţionalele de futsal ale României şi Italiei se vor înfrunta luni şi marţi, 4 şi 5 februarie, la Piatra-Neamţ în două jocuri de pregătire a calificărilor la Mondialele din 2020 (Lituanua).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cele două meciuri amicale vor începe la ora 18:00,la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț. Cei care doresc să vadă un spectacol fotbalistic, căci asta au promis antrenorii, sunt așteptați să-și susțină echipa. Intrarea este liberă.

Suntem fericiți că avem acest meci România cu fosta campioană europeană la futsal, Italia, suntem bucuroși că avem parte de acest eveniment, știm ce însemnă futsal în Italia, va fi cu adevărat un spectacol pentru futsal în România. Mai mult decât atât, este o ocazie bună să ne verificăm dacă am făcut cu adevărat progrese ca echipă. Suntem impresionați de condițiile de la Sala Polivalentă, mă bucur că există astfel de condiții în România ”, a declarat Robert Lupu , antrenorul echipei României la futsal.

Pentru noi va fi un test , sunt câteva săptămâni de când ne antrenăm în această formație, e o echipă nouă, un proiect nou. Desigur venirea noastră în România este o onoare și o plăcere în același timp. Meciul îl vom aborda cu determinare pentru că echipa României a evoluat în ultima perioadă atât din punct de vedere tactic cât și sportiv. Pentru noi reprezintă și o verificare, pentru că este primul nostru meci după 6, 7 antrenamente în această formulă. După cum spuneam, după o perioadă de timp, echipa Italiei încearcă un nou proiect într-o nouă formulă. Un adversar puternic cum e România reprezintă primul test, urmând ca apoi să continuăm pregătirea pentru calificarea la mondiale”, a declarat Alessio Musti, antrenorul echipei Italiei la futsal.

Alessio Musti debutează în meciurile de la Piatra-Neamț  ca selecţioner al Italiei. Obiectivul comun al celor doi antrenori, Alessio Musti și Robert Lupu este calificarea la Campionatul Mondial din Lituania, România pentru prima dată.

Filozofia pe care îmi doresc să o aduc acestui grup este de a de apăra prin atac, identitatea echipei trebuie să fie aceea de a-și dori să recupereze mingea pentru a marca. pentru aceste meciuri nu știu câte goluri vor fi, noi suntem încă într-o etapă de construcție a echipei, dar mentalitatea este de a fi agresiv într-un mod pozitiv”, a adăugat Alessio Musti, antrenorul echipei Italiei la futsal.

Suntem două echipe latine, avem același sânge și ne dorim un joc spectaculos. Noi ca antrenori ne dorim jocul perfect. Să înscriem și să nu primim gol. Echipa trebuie să-și dezvolte și jocul pe atac, dar și pe apărare. Eu îmi doresc ca echipa să joace mult. Desigur e mai greu să dezvolți jocul cu echipe mari ca Italia și Spania, dar vom încerca să facem spectacol”, a mai spus Robert Lupu , antrenorul echipei României la futsal.

PUBLICITATE