Piatra-Neamț: Dosar penal după încătușarea bărbatului prins fără mască

Dosar penal după scandalul de ieri, din Piatra-Neamț, când 5 polițiști locali au încătușat un bărbat după ce acesta a fost surprins fără mască și a devenit recalcitrant. (vezi articolul AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit reprezentanților Poliției Locale Piatra-Neamț, 4 polițiști implicați în operațiunea de „capturare” a individului au depus plângere penală pentru ultraj.

Legat de incident, Poliția Locală Piatra-Neamț face noi precizări:

În data de 13.04.2021, în jurul orei 16.45, polițiștii locali din patrula de ordine publică, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Piața Centrală din Piatra Neamț, au observat un bărbat care nu purta mască.

După ce și-a declinat calitatea oficială, unul dintre polițiștii locali, l-a atenționat pe respectivul cu privire la portul măștii, cerându-i-se în același timp să se legitimize și informându-l că nepurtarea măștii constituie contravenție.

Bărbatul a continuat să facă cumpărături în hală, refuzând în continuare să-și decline identitatea și să rămână pe loc pentru a se legitima.

Din acest motiv, polițistul local a apelat Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț și a solicitat patrula de intervenție mobilă, în sprijin, la fața locului.

După finalizarea cumpărăturilor bărbatul a părăsit incinta Pieței Centrale și s-a îndreptat spre strada D. Leonida.

Acolo a sosit și patrula de intervenție mobilă, formată din alți doi polițiști locali, moment în care bărbatul respectiv a început să fugă.

Polițiștii locali l-au ajuns din urmă și l-au blocat pe scara de acces din fața unei unități comerciale, aflată la parterul unui bloc.

În jurul orei 17.00, polițiștii locali i-au solicitat din nou bărbatului să se legitimize și i-au adus la cunoștință că, în cazul refuzului, va fi condus procedural, la sediul Poliției Locale în vederea stabilirii identității și a luării măsurilor legale.

Bărbatul s-a opus și a încercat să scape, împingând polițiștii locali pe scări și peste balustrada de protecție a acestora.

Unul dintre polițiștii locali a reușit să-l oprească pe bărbat, acesta fiind încătușat și condus la sediul Poliției Locale unde a fost identificat.

Ulterior a fost condus la Poliția Municipiului Piatra Neamț, unde cei patru polițiști locali au formulat plângeri penale cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj, plângeri înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț spre competentă soluționare, urmând ca ulterior să se dispună alte măsuri în consecință.

Video poate fi vizionat AICI

PUBLICITATE