Piatra-Neamț: Dorina Drexler, proiect impresionant de Centenar

Colegiul Național Petru Rareș, prin intermediul unui proiect finanțat de către Primăria municipiului Piatra-Neamț, dă startul unui impresionant concurs între licee, pe teme de istorie, dedicat Centenarului Marii Uniri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acest proiect este inițiat de către profesorul Dorina Drexler, care la sfârșitul lunii mai 2018, a obținut promisiunea primarului Dragoș Chitic, a colegului Mihai Obreja și a consilierilor care fac parte din Comisia de acordare a parteneriatelor că acest proiect va fi finanțat. Partener în cadrul proiectului este și ISJ Neamț, prin intermediul profesorului Elena Preda, inspectorul de specialitate.

Practic, de atunci, profesorul Dorina Drexler a început gandirea și documentarea proiectului, a suportului de curs, metodologiei, care va cuprinde tematica de la clasele a IV-a până la cele gimnaziale și liceale, din rândul cărora vor fi recrutate echipe de câte 3 membri.

Aceste echipe se vor confrunta inițial la nivelul școlilor, iar câștigătorii de la fiecare școală vor participa pe 29 noiembrie 2018 la finala concursului dedicat Centenarului Marii Uniri ce va avea loc la Cinema Dacia.

Câștigătorii de la fiecare nivel, vor fi recompensați cu o excursie în capitalele Unirii (Chișinău, Cernăuți și Alba Iulia), iar ceilalți participanți vor primi cărți, diplome și alte premii.

În ziua finalei, la Cinema Dacia, va avea loc un spectacol festiv la care vor participa toate unitățile de învățămând din Patra-Neamț, apoi va continua cu un Marș al Unirii, spre Cimitirul Eroilor și revenire pe platoul Curții Domnești.

Pentru ca acest eveniment deosebit să reziste peste timp, va fi lansat un album cu texte și fotografii care să cuprindă traseul din fiecare școală a acestui concurs.

Dorina Drexler are în palmares numeroase proiecte având ca temă istoria și este unul dintre cei mai activi și implicați profesori pe care comunitatea noastră îi are.

Putem spune că acest gen de concurs între licee și școli generale care să implice un așa mare număr de elevi era așteptat de mult în Piatra-Neamț, iar determinarea și implicarea profesorului Dorina Drexler de a iniția și duce la sfrșit acest proect, pune din nou educația acolo unde merită să fie: pe primul loc.

Nota Bene:
Poate n-ar fi lipsit de importanță ca pe viitor, directorul Colegiului Național Petru Rareș să inițieze și să deruleze astfel de proiecte, nu doar să și le atribuie sau să participe la ”primirea laurilor”.

PUBLICITATE