Piatra-Neamț, din nou pe harta celor mai importante competiții de dans sportiv din România

Anul viitor, Clubul de Dans Sportiv RAY’S DANCE din Piatra-Neamț va organiza două dintre cele mai grandioase competiții: CAMPIONATUL NAȚIONAL UNDER 21 și CAMPIONATUL NAȚIONAL DE 10 DANSURI. Având în vedere buna organizare a ediției I a Cupei RAY’S DANCE în acest an, Federația Română de Dans Sportiv a hotărât ca aceste două competiții să se deșfășoare în Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE 10 DANSURI impune un număr maxim de 10 dansuri, dintre care cinci sunt la secţiunea standard: vals lent, vals vienez, slow fox, quick step, tango şi cinci la latino – americane: cha- cha, samba, rumba, jive, paso doble. Figurile de dans de care se ţine cont în timpul concursurilor depind de gradul de dificultate pe care şi-l asumă fiecare pereche. Din acest motiv, competiţiile cuprind mai multe clase, notate de la E (începători) la A (avansaţi), la care se adaugă clasa S (maeştri).

În cadrul CAMPIONATULUI NAȚIONAL UNDER 21 vor evolua perechi de dansatori cu vârsta de până în 21 de ani.

Evenimentul își propune să promoveze susținerea activității de performanță în dansul sportiv local și național prin organizarea unor competiții de cel mai înalt nivel național.

Se va urmări asigurarea unor condiții deosebite pentru desfășurarea competiției la cele mai înalte standarde:
– locație elgantă, prin transformarea Sălii Polivalente în Salon de dans sportiv;
– spațiu suficient pentru concurenți și public;
– sonorizare de excepție;
– lumini și efecte deosebite;
– condiții de cazare și masă deosebite pentru oficiali și sportivi.

Prima ediție a Concursului Național de Dans Sportiv “Ray’S Dance CUP”, eveniment organizat de Cluburile RAY’S DANCE, Piatra Neamt si DANCE ENERGY Iasi, sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, s-a desfășurat în zilele de 9 și 10 iunie 2018, la Sala Polivalentă Piatra Neamț. La această competiție au participat sportivi din 2 tari, 22 de judete, 33 de cluburi de dans, 1000 de participanti pe durata celor doua zile de concurs – prima zi : dans sportiv iar a doua zi: formatii de dans, valoarea totală a premiilor fiind de 6.500 de euro.

Concursul Național de Dans Sportiv “Ray’S Dance CUP” a fost organizat în parteneriat cu Municipiul Piatra Neamț.

Evoluția sportivilor a fost arbitrată de un număr de 20 de arbitri de mare clasă, veniți din București, Timișoara, Bistrița, Baia Sprie, Târgu Mureș, Constanța, Oradea, Chișinău, Iași, Bacău, Brașov, Brăila, Pitești și Piatra Neamț. Președintele juriului a fost dnul Dorel Bâgiu- Piatra Neamț, director concurs a fost dnul Justin Istrate- București iar observator federal fiind dnul Dmytro Strelnyk- București.

Ecoul transmis de această competiție a trecut de granițele tării, făcând ca sportivii internaționali să-și arate interesul și dorința de a evolua și ei pe ringul din Piatra-Neamț, arătându-ne în același timp și aprecierea lor față de modul profesionist de organizare și desfășurare al evenimentului.

PUBLICITATE