Piatra-Neamț: Dezastrul din Văleni se repetă la fix un an de la inundațiile din 2019

În urmă cu un an, cartierul Văleni din Piatra-Neamț era devastat de ploile și apoi inundațiile care au omorât animale și distrus numeroase case și curți ale oamenilor.

Astăzi, ploile din ultima vreme arată aceeași imagine de la inundațiile din 2019, cu pârâuri ieșite din albie, curți inundate și oameni disperați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anul trecut autoritățile au fost neputincioase în fața ploilor și au intervenit să scoată nămolul din case și din curți, promițând că se vor efectua lucrări de consolidare care să oprească eventualele inundații care urmau să apară din cauza ploilor.

Ce s-a făcut în decurs de un an? Nimic! Absolut nimic! Astăzi vedem pe străzile din Văleni aceleași utilaje care au fost în urmă cu un an și care se chinuie să decolmateze, pe ploaie, pârâurile ieșite din matcă. Probabil vor sosi și utilajele ”firmelor de casă” să mai încaseze ceva de pe urma inundațiilor și vom avea din nou tabloul anului 2019 cu repetiție în 2020.

A trecut un an, timp în care se putea interveni pe torenții care au produs dezastrele din 2019, se puteau face lucrări în amonte, dar se puteau și decolmata pâraiele care astăzi sunt iar ieșite pe străzi.

În iunie 2019 așa promiteau toate autoritățile, că se va face. Astăzi, apele nu au mai așteptat intervenția sau promisiunea autorităților și s-au năpustit către sat. Ținând cont că în două luni începe campania electorală, locuitorii cartierului Văleni vor primi din nou tone de promisiuni, iar la anul, în luna iunie…Dumnezeu cu mila.

Piatra Neamt, cartierul Valeni, 22 iunie 2020

Gepostet von Stiri Piatra Neamt am Montag, 22. Juni 2020

Realitatea anului 2020Daune iarăși…😭😭😭

Gepostet von Alessander Enache am Montag, 22. Juni 2020

 

 

PUBLICITATE