Piatra-Neamț: Cum vor arăta noile sectoare de drum cu traficul mutat doar pe o bandă de mers (VIDEO)

Primăria municipiului Piatra-Neamț a transmis, astăzi, un clip video de prezentare a coridorul de mobilitate Bd. Decebal – Pta Mihail Kogalniceanu – Bd. Traian, modernizat prin proiectul cu finanțare europeană.

Proiectul european, care va fi implementat în Piatra-Neamț pe cele mai importante bulevarde de circulație, va muta traficul auto de pe doua benzi pe sens pe una singură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deși pe clipul video de prezentare nu se vede, prima bandă a fiecărui sector de drum va fi destinată doar transportului în comun, întreg traficul auto mutandu-se pe banda de lângă axul drumului.

Pe banda destinata transportului in comun nu vor putea circula celelalte autoturisme, ea fiind despărțită fizic prin stâlpișori sau marcată cu o culoare distinctă.

Astfel, orele de vârf și nu numai vor deveni adevărate coșmaruri pentru cei care se vor afla în trafic pe sectoarele de drum în care proiectul european va fi implementat.

Totodată, se vor ameneja 52 de treceri pentru pietoni, se vor desființa sensuri giratorii și vor dispărea sute de locuri de parcare.

PUBLICITATE