Piatra-Neamț: Controale în piețe și bazar. O singură amendă pentru portul măștii (FOTO)

Poliția Locală Piatra Neamț a organizat și desfășurat o acțiune pe linia respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea virusului SARS – CoV2, joi, 15 octombrie 2020, începând cu orele 07.30, în Piața Centrală, Piața En Gros, Bazarul din Piatra Neamț, precum și în mijloacele de transport în comun. 

Agenții Poliției Locale au verificat dacă comercianții, cumpărătorii, transportatorii și pasagerii poartă maști de protecție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, cetățenii au fost informați cu privire la riscurile la care sunt expuși în cazul nepurtării sau purtării incorecte a măștii în condițiile epidemiologice actuale, dar și cu privire la noile reglementări privind obligativitatea purtării măștii de protecție în exterior, în spațiile publice. 

Acțiunea a avut scopul de a preveni și combate răspândirea SARS – CoV2, iar persoanele care nu aveau asupra lor mască de protecție au primit câte una de la agenții Poliției Locale Piatra Neamț.

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, 17 dintre acestea constând în avertismente scrise – o singură sancțiune având valoarea de 500 de lei, pentru încălcarea art. 65, lit. ”h” din Legea 55/2020.

Totodată, cu ocazia verificării de către echipajul Biroului Control Comercial, a mai multor societăți comerciale, s-a depistat că vânzătorul unei unități economice a expus spre vânzare câteva zeci de sticle și doze cu bere și făină expirate încă de anul trecut.

Acesta a fost sancționat potrivit Legii 12/1991 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în valoare de 500 de lei, totodată dispunându-se măsura complementară de a retrage de la vânzare produsele cu termen de valabilitate depășit.

PUBLICITATE