Piatra-Neamț: Consiliul Local amenințat cu DNA-ul

Un fapt oarecum ciudat s-a petrecut miercuri, 25 octombrie, în ședința Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț.

La mapa de ședință a consilierilor a apărut un material prin care, pe lângă alte unele aspecte tehnice și juridice, aceștia erau, voalat, amenințați cu plângere la DNA și chemarea în judecată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Autorul acestui material este Căpitanu Paul, un cetățean care de ceva timp încearcă să-și facă o cafenea la parterul blocului, din zona Pieței 22 Decembrie, iar Consiliul Local îi respinge proiectul. Acest lucru l-a împins pe Căpitanu să redacteze acest material cu care a sperat că „sensibilizează” aleșii.

După părerea noastră și din ce s-a văzut, acest material nu a făcut altceva decât să incite și mai tare spiritele în legislativul pietrean, unii dintre aleși considerându-se amenințați în mod direct, dovadă că proiectul respectiv a fost din nou respins.

Sigur că orice cetățean poate cere cont aleșilor locali pentru felul în care își exercită votul, iar Căpitanu Paul are acest drept de care s-a și folosit. La fel cum și cetățenii din vecinătatea zonei unde se dorește construirea cafenelei, au posibilitatea de a avea un punct de vedere, lucru care, din informațiile noastre, s-a întâmplat, strângându-se semnături cu ceva timp în urma împotriva amplasării cafenelei în acea locație.

Mai mult decât atât, vecinii din bloc nu și-au dat acordul, aceștia fiind dați, ulterior, în judecată.

Căpitanu Paul face referire la faptul că acea cafenea întrunește toate avizele si acordurile pentru obținerea autorizației de construire și că aleșii, ținând cont de aceste lucruri, ar trebui să voteze pentru adoptarea proiectului, în material amintind situații similare din oraș în care proiecte asemănătoare au fost votate.

Singura problemă este că aleșii locali votează oportunitatea acestui proiect, nu doar legalitatea și pot ține cont și de alte aspecte în adoptarea sau respingerea acestuia. Consiliul Local al municipiului Piatra-Neamț mai are un „conflict” cu Paul Căpitanu, acesta dând în judecată consilierii care i-au respins un proiect similar în 2016, instanța obligându-i pe aceștia la plata unor daune.

Totuși, nu știm la ce rezultat s-a așteptat Căpitanu Paul, atât timp cât le-a pus în vedere consilierilor că-i așteaptă o anchetă DNA (deși aceasta anchetează fapte de corupție), acțiuni în instanță dar și în fața mass-media.

Cert este că aleșii nu au fost convinși, doar 5 din 23 votând pentru adoptarea proiectului, număr insuficient ca acesta să treacă.

PUBLICITATE