Piatra-Neamț: consilierii locali caută avocat care să pledeze… împotriva lor

Un proiect de hotărâre care va fi votat joi, 18 iunie, în Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamț, expune o situație oarecum ciudată, în care consilierii caută o casă de avocatură care să pledeze tocmai împotriva lor.

Cam așa s-ar traduce proiectul, ținând cont de faptul că SC Publiserv SA solicită contractarea de servicii juridice pentru a câștiga câteva procese, printre ”pârâți” aflându-se și trei consilieri locali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma controalelor Curții de Conturi făcute în perioada 2017-2019, societății Publiserv i s-a pus în vedere recuperarea unor prejudicii aduse de fostele conduceri ale societății.

Este vorba de bonusuri, prime, salarii sau alte cheltuieli inoportune pe care Curtea de Conturi le-a considerat acordate în mod abuziv.

Așadar, o parte din foștii directori, foștii membri ai consiliului de administrație dar și reprezentanții consiliului local în Adunarea Generală a Acționarilor, li s-au atras răspunderea individuală pentru acele cheltuieli inoportune.

Cum juriștii de la SC Publiserv nu pot reprezenta societatea la Înalta Curte, ori la Curtea de Apel Bacău sau la Tribunalul Neamț, consilierii locali trebuie să aprobe contractarea de servicii din partea unei case de avocatură.

Astăzi ne aflăm în situația ciudată prin care trei consilieri locali trebuie să voteze contractarea unor servicii de avocatură menite să câștige procesul pe care SC Publiserv l-a deschis tocmai împotriva acestora. 

Cel mai sigur cei trei consilieri se vor abține sau nu vor participa la votul din cadrul ședinței de consiliu, pe motiv că sunt parte în procesul cu SC Publiserv.

PUBLICITATE