Piatra-Neamț: Comisia de Urbanism – Patroni de cafenele, silvicultor, specialist în resurse umane, avocat

În ședința Consiliului Local al Municipiului Piatra-Neamț de mâine, 21 decembrie, se votează componența comisiilor de specialitate.

Componența comisiilor ar trebui să urmărească profesia, specialitatea ori ocupația fiecărui consilier local, care să aibă legătură cu domeniul resectiv. Din păcate, ele se negociază politic, pentru ca toți consilierii să fie repartizați uniform.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Una din cele mai importante comisii din Consiliul Local este cea pentru ”Amenajarea teritoriului, urbanism, protecția mediului.” Deciziile luate de aleșii locali se vor reflecta în modul în care orașul nostru se dezvoltă din punct de vedere urbanistic.

Uitându-ne la componența comisiei, nu putem să nu remarcăm că ea este formată din doi patroni de restaurante, un inginer silvic, un specialist în resurse umane și un avocat. Fiecare are o profesie și o pregătire în domeniul în care a studiat, dar niciunul nu are legătură cu urbanismul, arhitectura, proiectările ori construcțiile și cu toate astea, vor lua decizii importante pentru întreaga comunitate.

Gavrilescu Bogdan și Novac Marius Gruia, sunt ambii patroni de restaurante/cafenele, cu activitate în municipiul Piatra-Neamț.

Teodorescu Constantin este specialist în resurse umane, fiind director RU la compania Rifil SA Săvinești.

Irimia Marius Ioan este inginer silvic, activitatea desfășurând-o în cadrul Parcului Național Vânători Neamț, iar Lehăduș Alin Ștefan este de avocat de meserie.

Comisia de Urbanism emite avize pentru categoriile de documentații de urbanism din competența de avizare a Consiliului Local, avizează PUZ-uri, PUG și alte lucrări, gestionează documentaţiile de urbanism și activităţi de planificare urbană, actualizează documentații de urbanism și amenajare a teritoriului.

Practic, tot ceea ce se construiește în municipiul Piatra-Neamț va trebui să treacă de avizul de specialitate dat de către membrii comisiei de Urbanism.

PS: trebuie să remarcăm, totuși, că actuala comisie de Urbanism este oarecum superioară celei din mandatul anterior care avea în componență și un medic ginecolog.

PUBLICITATE