Piatra-Neamț: Clubul Sportiv Ceahlăul, medalii la Campionatul European de karate tradițional

În perioada 14-16 septembrie, în Serbia, a avut loc Campionatul European de karate tradițional. Competiția a reunit 220 de sportivi din 22 de țări.

Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț a fost reprezentant la competiție de 3 sportivi, fiecare dintre ei , dar și  echipa întorcându-se cu medalii de la Campionatul European de karate tradițional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proba de Kata pe echipe la categoria juniori a fost câștigată de către echipa din România compusă din sportivii pietreni Teodor Sava și Vlad Filip. Pentru că regulamentul prevede ca echipa să fie alcătuită din trei sportivi, nemțenilor li s-a alăturat brăileanul Andrei Fătu.

Medalii și la probele individuale

Și la probele individuale, sportivii din Piatra-Neamț au obținut rezultate remarcabile. Astfel,  Vlad Filip a obținut medalia de argint la Kumite individual și  bronz la Kumite Ko Go, iar Teodor Sava a obținut medaliile de  bronz la Kumite individual și la Kumite Ko Go.

A fost o competiție grea. Mi-a făcut o mare plăcere și am fost onorat să reprezint România pentru a patra oară la un campionat internațional”, a declarat Teodor Sava.

Paul Pintilie a participat la competiția din Serbia în triplă calitate: de sportiv, de antrenor și de arbitru.  Ca antrenor a obținut aurul alături de echipa României, iar ca sportiv a obținut medalia de aur la Kata și medalii de argint la Fuku Go și Kumite individual la categoria sa de vârstă.

A fost o competiție bine organizată. Am avut meciuri grele, iar în semifinale m-am accidentat , dar am reușit  să o scot la capăt. Organizatorii pregătiseră deja imnul României”, a declarat Paul Pintilie, antrenor CS Ceahlăul Piatra-Neamț, secția de Karate Tradițional.

Pentru  sportivii de la CS Ceahlăul urmează campionatul național la Iași și Campionatul European de Fudokan, din Slovenia.

PUBLICITATE