Piatra-Neamț: Cerșetori agresivi, amendați de polițiștii locali (FOTO)

Mai mulți comercianți din zona complexului Orion au sesizat Poliția Locală Piatra Neamț cu privire la faptul că, două persoane, ce provin din rândul oamenilor fără adăpost, agresează trecătorii și clienții magazinelor, cerându-le bani și adresându-le injurii în cazul în care nu primesc ceea ce cer.

Polițiștii Biroului Ordine Publică – Poliția Locală Piatra Neamț s-au deplasat la fața locului unde, le-au depistat pe L.D. (39 de ani din Războieni) și M.N. (40 de ani din Piatra Neamț), ambele cu antecedente contravenționale pentru apelarea la mila publicului și cunoscute ca persoane fără adăpost.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acestea au fost conduse la sediul Poliției Locale Piatra Neamț. În urma identificării, au fost sancționate contravențional, cu câte 500 de lei, pentru încălcarea art. 2, pct. 1 și  pct. 3 din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice (art. 2 – Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice; constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice şi normelor de convieţuire socială, precum şi actele de încurajare sau sprijinire, sub orice formă, a unor astfel de grupuri de persoane, care incită la dezordine socială).

PUBLICITATE