Piatra-Neamț: Carabelea înființează zeci de posturi noi la Primărie! Pe banii pietrenilor

Primarul liberal al municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, vine cu propunerea de a mări schema de personal din primărie cu încă 40 de posturi de funcționari.

În timpul campaniei electorale dar și după ce a ajuns primar, Carabelea a tot vorbit despre eficiență, reformă și cheltuirea echilibrată a banului public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Iată că „reforma” în viziunea noului primar înseamnă mai mulți angajați la primărie, mai mulți funcționari plătiți bine din banii contribuabililor.

În ședința Consiliului Local de săptămâna asta, primarul Carabelea a venit cu propunerea de a modifica organigrama primăriei și de a mări numărul de posturi de la 238 cât este în prezent, la 277.

Posturile de conducere în primărie cresc de la 20 cât sunt în prezent, la 30. Așadar, încă 10 șefi în plus în noua organigramă a primarului Carabelea.

În fotografiile anexate puteți vedea organigrama actuală în prima fotografie și noua organigramă propusă de primarul Carabelea în cea de-a doua fotografie:

Detaliile noii organigrame și unele aberații administrative pe care le propune Carabelea vor fi prezentate în câteva articole viitoare.

Primăria municipiului Piatra-Neamț plătește, din banii contribuabililor, 32 milioane de lei pe an pe salariile funcționarilor.

Acum primăria are 191 persoane angajate, iar noua organigramă are prevăzute 277 posturi. Adică sunt 86 de posturi vacante.

Un calcul simplu spune că va crește cheltuiala cu personalul cu aproximativ 10 milioane lei, anual. Din banii contribuabililor, desigur.

Nici nu ne dăm seama unde își vor găsi loc acești funcționari, atât timp cât birourile din primărie sunt umplute până la refuz.

Cert este că primarul liberal se detașează total de linia partidului în privința reformelor care sunt tot mai des exprimate atât de președinte, cât și de premier și care urmăresc eficientizarea sistemului administrativ prin subțierea schemelor de personal și reducerea cheltuielilor bugetare.

Observăm că măsurile de eficientizare a activității administrative luate de liberalii Bolojan, Boc, Ciucu sau președintele liberal al CJ Vrancea, care au diminuat la maxim organigramele și au implementat măsuri de reformă în sistem nu sunt pe placul primarului Carabelea, acesta venind cu propunerea de a mări cu 15% numărul funcționarilor din primărie.

Ca un exemplu, amintim că foștii primari Gheorghe Ștefan și Dragoș Chitic au reușit, ani de-a rândul, să-și desfășoare activitatea cu un număr de 4 consilieri personali. Primarul Andrei Carabelea a ridicat la 6 numărul acestora.

Și nu doar atât, și-a înființat și postul de Director de cabinet al primarului.

Pe lângă asta, tot în premieră a mai înființat încă doua posturi de consilieri personali pentru viceprimari.

Carabelea și-a făcut organigrama după pofta inimii, mergând pe maximul cheltuirii banului public, prevăzut de Codul administrativ.

Așadar, activitatea în primărie va trebui sa fie deosebit de eficientă, fără sincope, atât timp cât primarul și-a desăvârșit opera de a modifica organigrama după bunul plac.

Așteptăm cu interes să vedem noile angajări care vor fi făcute de primărie. Deși în spațiul public Andrei Carabelea arată transparență și solicită populației să se înscrie la concursuri, vedem că ele sunt câștigate de cine ”trebuie”.

PUBLICITATE