Piatra-Neamț: Bonă prinsă în flagrant cu 16.000 de lei în sutien. Banii îi furase de la familia care o angajase

O femeie de 34 ani din Piatra-Neamţ, a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Bacău pentru un furt comis la familia unde lucra ca bonă.

Ea a primit o amendă penală de 5400 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Povestea a început în septembrie 2017, când o familie cu 3 copii din Piatra-Neamț au angajat-o pe bonă (cu domiciliu într-o comună de lângă Piatra-Neamț, divorțată și fără loc de muncă) atât pentru îngrijirea minorilor, cât și pentru menajul locuinței.

Familia locuia într-un apartament și intenționa să cumpere o casă, iar banii pe care cei doi soți au reușit să-i împrumute (250.000 lei) i-au pus într-o pungă, într-un geamantan închis, amplasat în colțul sufrageriei, geamantan care nu se afla la vedere, fiind acoperit și cu diverse obiecte și jocuri ale copiilor, pentru a nu atrage atenția.

Întrucât nu au reușit să achiziționeze o casă, s-au decis să restituie suma de bani împrumutată, iar în momentul în care au numărat banii, au constatat că lipsește suma de 46.000 lei, din cei 250.000 lei fiind găsiți doar 204.000 lei.

Deoarece în perioada septembrie 2017 – decembrie 2017 în locuință nu au intrat alte persoane în afara bunicilor, copiilor și bona, aceasta din urmă venind zilnic și rămânând deseori singură în apartament, familia a sesizat organele de poliție, care au organizat un flagrant.

Poliţiştii au organizat o capcană pentru a prinde bona în flagrant, folosind 1.227 de bancnote de 200 de lei, pe care le-au marcat cu substanţă specială fluorescentă cu menţiunea “FURT 15 01 2018”.

După realizarea activităţii procedurale, toate bancnotele marcate au fost introduse în geamantan, acesta fiind plasat la locuinţa persoanei vătămate în acelaşi loc cunoscut şi de bonă.

Rămasă singură cu copiii, bona a sustras din geamantan 80 de bancnote de 200 de lei pe care le-a ascuns în sutien.

Scena a fost surprinsă şi de camera de supraveghere montată în sufragerie.

În imagini se observă cum bona acţiona fără semne de îndoială, modul de acţiune confirmând că avea o deprindere deja formată de a sustrage bani din acelaşi loc.

În jurul orei 13.00, după finalizarea zilei de muncă, bona a plecat acasă. În scara blocului a fost întâmpinată de poliţişti.

Aceştia au întrebat-o dacă deţine bani asupra sa, însă femeia a scos 140 de lei din buzunar, susţinând că aceia erau singurii bani.

Cu ocazia controlului corporal a fost descoperită asupra acesteia, ascunsă pe sub vestimentație în cupele sutienului, suma de 16.000 lei, respectiv 80 de bancnote în cupiură de 200 lei.

La examinarea bancnotelor, în prezența inculpatei, și a palmelor acesteia cu ajutorul unei lampe cu lumină fluorescentă, pe suprafața a 11 bancnote de 200 lei exista inscripția cu soluție fluorescentă “FURT 15 01 2018”, iar pe palme și pe suprafața restului de 69 de bancnote s-a constatat prezența de pulbere galbenă-strălucitoare.

Astfel, a rezultat faptul că suma de 16.000 lei a fost sustrasă de către bonă din locuința persoanei vătămate.

Iniţial femeia a declarat că banii erau ai bunicii ei şi că i-ar fi dat să-i depună la CEC.

A negat că ar fi sustras din geamantanului familiei.

Ulterior, pusă în faţa probelor, femeia a recunoscut că a luat banii, însă a motivat că de fapt aceştia reprezentau contravaloarea serviciilor de bonă, motivând că şi-a insuţit banii deoarece soţii nu i-ar fi dat decât 700 de lei de la angajare.

În primă fază, bona a declarat că se înţelesese la un salariu de 700 de lei pe lună, însă după câteva luni a revenit şi a declarat că de fapt se înţelesese la un salariu de 1.700 de lei pe lună.

Ea a neagat că ar fi sustras alte sume, anterior flagrantului, susţinând că de fapt banii ar fi fost cheltuiţi de mama copiilor pe haine şi bijuterii de lux comandate online.

În realitate, în urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că mama copiilor realizase comenzi online însă valoarea lor era modică.

PUBLICITATE