Piatra-Neamț: Beat și fără permis la volan, a încercat să fugă de polițiști

Ieri, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe strada Cetatea Neamțului din Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, schimbând direcția de deplasare spre strada Almaș, echipajul de poliție a procedat la urmărirea acestuia, moment în care după aproximativ 100 de metri, acesta a oprit autoturismul și a coborât, continuându-și deplasare pe jos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de un bărbat de 49 de ani, din Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la un centru de permanență, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Totodată, verificărilor efectuate de polițiști au relevat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule din luna februarie 2021.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

PUBLICITATE