Piatra-Neamț: Au încercat să înșele prin metoda „Accidentul”, însă nu au reușit

În ziua de 14 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au confruntat cu două sesizări privind încercarea unor persoane necunoscute de a înșela două femei, prin metoda Accidentul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cele două persoane, cu vârste cuprinse între 55 și 59 de ani, din Piatra Neamț au fost contactate telefonic, în miezul nopții, de persoane necunoscute care le-au solicitat bani pentru soluționarea favorabilă a unui accident, în care au fost implicate rudele celor două femei. Aceste aspecte au fost verificate și nu s-a dat curs solicitărilor primite.

În cauze, cercetările au fost declanșate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Polițiștii recomandă cetățenilor, ca în astfel de cazuri, să nu dea curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult să nu înmâneze bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”.

De ştiut pentru tineri, având în vedere că grupul țintă al acestor infracțiuni sunt persoanele vârstnice:
Părinţii sau bunicii dumneavoastră trebuie informaţi şi sprijiniţi, pentru a nu deveni victimele acestor infractori! Este important să dezbateţi aceste aspecte în familie, adresând seniorilor următoarele recomandări:
• În cazul în care sunt sunaţi de un necunoscut care le pretinde bani pentru a ajuta o rudă aflată într-o pretinsă situaţie de pericol, să nu divulge nici un fel de date personale, ci din contră, să adreseze întrebări şi să solicite informaţii despre presupusul accident (unde s-a produs, spitalul sau secţia de poliţie unde s-ar afla ruda în cauză);
• Să apeleze telefonic, imediat, ruda respectivă sau persoane apropiate acesteia, indiferent de conjunctură (moment al zilei, locaţie), pentru a verifica informaţiile primite;
• Să sune de urgenţă la numărul 112, pentru a solicita sprijinul poliţiei. În nici un caz să nu facă singuri demersuri care presupun contactul cu persoana apelantă!

Dacă sunteţi victimă sau martor a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112!

PUBLICITATE