Piatra-Neamț: Atenţie! Trotuarele din Piatra-Neamț sunt acoperite cu polei

Ploaia, lapoviţa şi ninsoarea, căzute în Piatra-Neamț, pe fondul scăderii temperaturii sub zero grade Celsius, au transformat trotuarele în adevărate patinoare. Bunul-simț ar trebui să-i pună pe locuitorii din Piatra-Neamț să își curețe zăpada și gheața din fața casei sau în cazul agenţilor economici, din faţa firmelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Și dacă nu bunul-simț, atunci frica de a se alege cu amenzi usturătoare.

Conform unei Hotarâri de Consiliu local nr.7/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind normele de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica in municipiul Piatra Neamt, cei care nu îndepărtează zăpada și a gheața din dreptul imobilelor și a incintelor în care își desfășoară activitatea riscă amenda în cuantum de 1000-1500 lei pentru persoanele juridice și de la 300-500 lei pentru persoanele fizice.

Surprinzător este faptul că o parte (o mică parte) dintre pietreni au luat măsuri imediat ce vremea le-a permis, însă unii sunt greu de convins să puna mâna pe lopată și pe sare și să elibereze trotuarele. Revoltător este că unele asociații de proprietari nu au facut vreun efort, nici în acest an, pentru a înlătura pericolul de pe trotuare.

Așadar, reprezentanții instituțiilor, societăților comerciale, dar și asociațiilor de proprietari trebuie să știe că pot pune în pericol siguranţa oamenilor.

Și trecătorii ar trebui să aibă grijă pe unde calcă. Sunt oameni care, pentru o clipă de neatenție, se aleg cu fracturi sau entorse după ce alunecă pe gheață.

PUBLICITATE