Piatra-Neamț: Atenție la câinii de pe dealul Pietricica! O tânără a fost mușcată de maidanezi

O postare a stârnit reacții în mediul online după ce o tânără a fost mușcată de câini, în municipiul Piatra-Neamț. Incidentul a avut loc duminică, 4 martie, în interiorul cimitirului de lângă dealul Pietricica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Directorul societății Salubritas, Cristian Sauciuc ne-a declarat că a luat legătura cu tânăra și a trimis o echipă la locul incidentului. Se pare că ar fi vorba de 3 câini. Când au ajuns în zonă cei de la Salubritas, câinii au fugit în pădure.

Directorul societății susține că a luat legătura cu cei de la AJVP pentru a se încerca capturarea lor încă de acum trei luni.

Am făcut o adresă acum trei luni celor de la AJVPS și n-am primit încă un răspuns” – a declarat Cristian Sauciuc

Se pare că în perioada asta câini sunt foarte agresivi iar cei de pe Pietricica au atacat în ultima perioadă și animale sălbatice (iepuri, căprioare). Sunt în jur de 12 câini în zona respectivă și până acum au reușit să captureze 5 câini, în luna decembrie.

Am încercat să-i prindem și cu capcane. Am lăsat două cuști și le-am găsit distruse. Situația e complicată acolo pentru că cei de la AJVPS nu vor să ne ajute” – a mai spus directorul Salubritas

Mai jos, postarea tinerei atacate de câini:

Domnule primar, îndrăznesc sa va sesizez o problema ce a ridicat mereu controverse, dar asupra căreia consider ca trebuie sa va aplecați atenția. Mărturisesc ca iubesc animalele, nu am fost niciodată radicala in ceea ce privește soarta celor fără adăpost, însă ieri am trecut printr-un episod groaznic și vin cu rugămintea de a găsi o soluție in ceea ce privește câinii maidanezi. Mai exact, ma aflam in cimitirul din Darmanesti când am fost atacată de o haita de 5 câini maidanezi. Am trecut pe lângă ei, fără sa ii deranjez ( cel puțin așa am crezut, dar se pare ca geaca mea kaki era prea kaki pt ei) când 3 au sărit pe mine si m-au mușcat de mi-au rupt hainele . Am avut totuși inspirația de a lasă fetița in mașina, altfel nu as fi putut sa o apar nici pe ea, nici pe mine. Ce se întâmpla totuși dacă era vorba de un copil sau un batran?pentru ca eu, in panica și disperarea in care ma aflam, am reușit sa scap! Va rog sa luați măsuri in privința asta pentru ca este inadmisibil sa creăm precedente. Multumesc!

PUBLICITATE