Piatra-Neamț: Atenție, dacă mergeți în Ștrand! Un copil a ajuns la spital mușcat de 5 căpușe

Un copil în vârstă de 3 ani, din Piatra-Neamț, a ajuns la spital mușcat de 5 căpușe.

Tatăl copilului ne-a povestit că totul a avut loc marți, după ce micuțul și-a petrecut timpul aproximativ 2 ore, în locurile de joacă din Ștrandul Municipal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

A doua zi, mama observat un punct pe burta copilului, și-a dat seama că este vorba despre o căpușă, și l-a dus la Spitalul din Piatra-Neamț.

După ce medicii i-au scos insecta și au ajuns acasă, părinții s-au uitat mai atent și au observat că atât copilul cât și mama lui, mai aveau mușcături de căpușe (5 copilul și 1 mama).

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, zilnic, 2-3 persoane ajung la Urgențe, mușcați de aceste insecte.

Menționăm că Primăria Piatra-Neamț nu a început, până la această dată, dezinsecția și deratizarea.

Potrivit municipalității, etapa de dezinsecție și deratizare va începe de luni, 28 iunie.

Programul se va desfășura pe o perioada de 10 zile lucrătoare: 28.06.2021 – 09.07.2021 și se va prelungi (în funcție de condițiile meteorologice).

„Operatiunile se vor executa conform metodologiei Ministerului Sanatatii pentru actiunile de amploare, concentric-centripet, de la periferia orasului catre centru.

Arealul operational va fi sectorizat, dupa topografia orasului in 3 zone:

  • Zona I – Cartierul Darmanesti, incepand de la Scolile normale, apoi Calea Romanului, Cartier “Lenin”, Obor, Orhei, Dacia nord, Petru Rares pana la Complexul comercial Unic;
  • Zona a II-a – Cartierul Precista, incepand de la Foresta, Gara CFR, Complexul comercial Petrodava, pana in Bulevardul Republicii, apoi zona centrala a orasului delimitata de Bd. Republicii, Piata Stefan cel Mare, raul Cuejdi si Bd.Decebal;
  • Zona a III-a – Cartierul 1 Mai, Maratei, Privighetorii, Piata Centrala, zona Garii CFR, pana in Bd. Republicii si Bd. Decebal.”
PUBLICITATE