Piatra-Neamț: Asistații social, scoși la curățat zăpada

În această perioadă, beneficiarii de ajutor social lucrează la curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și spațiilor pietonale.

Potrivit reprezentanților Primăriei Piatra-Neamț, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliu local nr. 7/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț, persoanele fizice (în cazul celor care locuiesc la casă) și asociațiile de proprietari, respectiv persoanele juridice au responsabilitatea îndepărtării zăpezii și a gheții din dreptul imobilelor și a incintelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea și a curățării țurțurilor de la streșini.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Amenzile pot fi destul de mari, în cuantum de 1000-1500 lei pentru persoanele juridice și de la 300-500 lei pentru persoanele fizice, în temeiul prev. art. 22 lit. b) din Hotărârea de Consiliu local nr. 7/2010.

De asemenea, rugăm și conducătorii auto să dea dovadă de spirit civic și să parcheze automobilele astfel încât să nu stânjenească funcționarea utilajelor de curațare și deszăpezire a străzilor.

Să nu uităm și de situația producerii unor accidente cauzate de căderea țurțurilor de la streașina imobilelor; răspunderea juridică revine proprietarilor acelor imobile, respectiv Asociațiilor de proprietari ca formă juridică sub care sunt constituiți proprietarii. – mai spun reprezentanții primăriei

PUBLICITATE