Piatra-Neamț: ApaServ vrea majorarea prețului la apă. Majoritatea din jurul PNL a votat împotrivă

Astăzi (17 mai), în cadrul ședinței Consiliului Local, majoritatea din jurul PNL a votat împotriva măririi prețului la apă. Practic, consilierii majoritari au mandatat reprezentantul Primăriei Piatra-Neamț în ADI AQUA NEAMȚ să voteze împotriva majorării prețului la apă furnizată pietrenilor (propunere venita de la ApaServ).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a declarat că, în urma deciziei Apaserv de a majora prețul la apă dar și de a sista furnizarea apei la unele Asociații de Propietari din Piatra-Neamț, va iniția discuții cu societatea APA VITAL Iași (aflată deja în negocieri cu Primaria Roman), pentru a vedea în ce masură este posibilă furnizarea apei în Piatra-Neamț de către această companie.

Sunt in total dezacord cu solicitarea Companiei Judetene Apa Serv de majorare a pretului la apa. Pretul apei furnizate in judetul Neamt a fost intens dezbatut in ultimii ani fiind un motiv de nemultumire pentru cetateni. Din aceste considerente colegii mei liberali din Consiliul Local au mandatat astazi reprezentantul Primariei Piatra Neamt in ADI AQUA NEAMT sa voteze impotriva majorarii pretului la apa furnizata pietrenilor.

Nu voi ezita niciun moment sa caut solutii alternative pentru orasul Piatra Neamt astfel incat pietrenii sa beneficieze de un pret corect si suportabil pentru apa potabila. In acest sens voi initia discutii cu societatea APA VITAL Iasi, aflata deja in negocieri cu Primaria Roman, pentru a vedea in ce masura este posibila furnizarea apei in Piatra Neamt de catre aceasta companie. A inceput sa apara concurenta si consider ca APA SERV trebuie sa gaseasca solutii pentru a oferi populatiei un pret la apa competitiv si servicii de calitate, altfel risca sa-si piarda clientii.

Consider deasemenea ca masura sistarii furnizarii apei la unele Asociatii de Prorietari din Piatra Neamt este una neprofesionista si solicit Companiei Judetene furnizoare de apa sa gaseasca solutii care sa nu afecteze consumatorii bun-platnici.
Daca institutiile si societatile subordonate Primariei si Consiliului Local se straduiesc sa ofere pietrenilor servicii de calitate vreau ca si institutiile si societatile subordonate Consiliului Judetean sau Guvernului Romaniei sa procedeze la fel in privinta calitatii serviciilor oferite pietrenilor si tarifelor percepute.” – este mesajul primarului Dragoș Chitic

PUBLICITATE