Piatra-Neamț: Amenzi pentru reclamele inestetice, deteriorate sau abandonate

Întrucât s-a constatat că  în diverse locuri din municipiul Piatra Neamț sunt amplasate afișe/reclame/firme inestetice, deteriorate sau abandonate, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Disciplina în Construcții împreună cu polițiștii locali de zonă acționează în această perioadă, în vederea identificării mijloacelor de publicitate, amplasate pe fațadele blocurilor din Piatra Neamț, ale operatorilor economici a căror activitate a încetat. 

În același context sunt verificate și condițiile în care comercianții și prestatorii de servicii au montate firme și dacă aceștia au achitat taxele aferente pentru serviciile de reclamă și publicitate în condițiile H.C.L. 29/2020 (Regulamentul local privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate în municipiul Piatra Neamț) și  Legii 185/2013A privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, echipajele Poliției Locale urmăresc și dacă bannerele și mash-urile  postate pe fațadele mai multor imobile din Piatra Neamț respectă normativele impuse prin Legea 185/2013A, în acest context aplicându-se deja 3 sancțiuni contravenționale.

Reamintim că potrivit H.C.L. 29/2020, art. 86 ”toate mijloacele de publicitate, care nu respectă prevederile Legii 185/2013A privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate se vor desființa/reamplasa pe cheltuiala proprietarului, cu aducerea amplasamentului la starea inițială”, iar sancțiunile pot ajunge până la 20.000 de lei

PUBLICITATE