Piatra-Neamț: Amenzi de peste 150.000 de lei în piețe

În urma unei acțiuni organizate pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au aplicat 41 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 153.000 de lei.

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pe raza municipiului Piatra Neamț pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului și prestărilor de servicii către populație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, au fost efectuate controale și verificări de specialitate la operatorii economici din Piatra Neamț, pentru descurajarea unor fapte ilicite de comerț cu diferite produse de consum.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și ale Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieții produselor din sectorul agricol.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de aproximativ 153.000 de lei.

De asemenea, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au ridicat în vederea confiscării suma de 3.470 de lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite.

PUBLICITATE