Piatra-Neamț: Ameninţări de interlop: „Vă violez copiii, iar pe femei le scot la produs“

O serie de detalii șocante ale modului în care acţionau membrii unui clan interlop au fost scoase la iveală de o anchetă a DIICOT Neamţ. Vasile Capră, un individ de 38 de ani, din Piatra Neamţ, „mâna dreaptă“ a fratelui său Dan, este cercetat în mai multe dosare dosare penale, în unul fiind condamnat definitiv, pentru şantaj şi violare de domiciliu, potrivit Adevărul.

Potrivit informațiilor din anchetă, citate de Adevărul, bărbatul le cerea taxe de protecţie, pentru a permite locuitorilor din trei cartiere sociale să stea acolo, amenindându-i că le violează copiii dacă nu plătesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe 13 ianuarie 2020, Vasile Capră era arestat preventiv la Judecătoria Piatra Neamţ, pentru șantaj şi violare de domiciliu, iar după câteva luni, era condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare.

Pe 16 şi 17 iunie 2020, DIICOT Neamţ efectua mai multe descinderi pentru destructurarea grupării interlope formată din membrii clanului Capră, 15 persoane fiind reţinute, opt fiind arestate ulterior de Tribunalul Neamţ, inclusiv Vasile Capră care era deja în penitenciar.

Constituire a unui grup infracţional organizat şi aderare, camătă, tâlhărie calificată, influenţarea declaraţiilor, lipsire de libertate în mod ilegal şi şantaj erau acuzaţiile aduse celor ce constituiseră o structură bazată pe relaţii familiale – fraţi, nepoţi, cumnaţi – la care au aderat şi alţi suspecţi.

Mai multe puteți citi AICI

PUBLICITATE