Piatra-Neamț – Amendă 2.000 de lei pentru că au aruncat gunoiul pe platforma shelterului

Poliția Locală Piatra-Neamț a amendat proprietarii unui apartament pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, urmare a unei sesizări din partea unui cetățean.

„Unii locuitori ai municipiului Piatra Neamț au înțeles că a face curățenie în propriile locuințe înseamnă să provoci disconfort concetățenilor, încălcând flagrant toate normele de bună conviețuire dintr-un oraș civilizat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proprietarii unui apartament dintr-un bloc de pe strada Ecoului din Piatra Neamț au fost depistați de polițiștii locali în timp ce depozitau deșeuri de toate categoriile, pe platformele shelterului arondat condominiului în care locuiau. 

Respectivii au fost surprinși de un cetățean cu spirit civic, care mai apoi a sesizat încălcarea regulilor privind păstrarea curățeniei și depozitarea deșeurilor, în Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț.” – a transmis Poliția Locală

La fața locului, polițiștii locali au constatat încălcarea regulilor de depozitare a deșeurilor, aplicând o amendă de 2.000 de lei, conform reglementărilor municipale care stipulează normele de curățenie, gospodărire și estetică urbană în Piatra Neamț.

De asemenea, persoanele sancționate au fost somate să salubrizeze platforma sheltererelor. 


De reținut! ”Instituțiile publice, operatorii economici cu profil de activitate comercială și prestatoare de servicii – indiferent de forma de organizare, persoanele juridice, asociațiile de proprietari/locatari, persoanele fizice-proprietari sau chiriași ai apartamentelor de condominii, deținătorii de imobile (persoane fizice sau juridice) precum și cetățenii sunt obligați să ia măsuri pentru asigurarea curățeniei și îmbunătățirea aspectului edilitar al clădirilor, curților, împrejmuirilor, căilor de acces, precum și al străzilor, drumurilor și spațiilor verzi aparținând domeniului public și privat al Municipiului, aferente imobilelor. Este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, lacurilor, lângă/pe/sprijinite de europubele, sheltere, coșuri de gunoi sau alte recipiente de colectare a gunoiului, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de materiale, gunoi de grajd, obiecte uzate (de ex. electrocasnice, obiecte de mobilier, produse textile etc). 

Nerespectarea obligațiilor sau interdicțiilor din prezenta hotărâre dacă nu au fost comise în astfel de condiții, încât potrivit legii penale să fie considerate infracțiuni, constituie contravenții și se sancționează după cum urmează: se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 2.000 lei pentru persoane fizice și de la 2000 lei la 2500 lei pentru persoane juridice încălcarea prevederilor următoarelor articole: art. 2, lit. ”a”.

PUBLICITATE