Piatra-Neamț: Amatorismul primarului, plătit din buzunarul contribuabililor

Doar la Piatra-Neamț poți vedea atâta amatorism în administrație. Primarul Carabelea a dispus decuparea pereților din piața centrală în urma cu câteva săptămâni, iar acum le acoperă cu geamuri. Bineînțeles, totul pe banii contribuabililor.

In urma cu o lună, la nivel central s-a luat decizia de a se închide piețele din cauza numărului mare de infectări cu noul Coronavirus. O decizie proastă și criticată de toată lumea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În județul Neamț, piețele din Roman și Târgu Neamț au rămas deschise. la Piatra-Neamț, primarul Andrei Carabelea a dispus în acel moment închiderea pieței centrale și scoaterea comercianților cu tarabele in afara acesteia.

A existat un val de critici la adresa acestei măsuri, drept pentru care primarul a dat înapoi și a redeschis piața, în același timp decupând pereții exteriori. De parcă virusul nu avea pe unde să fugă și trebuiau pereții decupați.

O măsură destul de controversată și care nu a sporit cu nimic siguranța comerțului la tarabe, ci a făcut ca populația și piețarii să înghețe de frig.

Ba mai mult, costurile spargerii pereților exteriori și amenajarea spațiului au fost de 150.000 lei, după cum a declarat Carabelea într-o conferință de presă.

Între timp, apropiindu-se ziua alegerilor, premierul Orban s-a gândit că n-ar fi rău să puncteze electoral și redeschidă piețele din întreaga țară, motivul halucinant fiind acela că este frig afară, nu că a dispărut pandemia.

Astăzi, primarul Carabelea ne anunță că va umple găurile din pereții exteriori cu geamuri. Dacă demontarea a costat 30.000 euro, punerea unor geamuri pe structură de termopan ne gândim că va costa mult mai mult. Altă decizie, altă cheltuială, evident din banii contribuabililor.

În definitiv, asta am votat, asta avem: amatorism în administrație publică din municipiul Piatra-Neamț.

Mai jos, anunțul primăriei municipiului Piatra-Neamț:

Veștile bune încep să apară.
Având în vedere anunțurile din ultima perioadă referitoare la posibilitatea funcționării din nou a piețelor și în spații închise, municipalitatea pietreană și admnistratorul piețelor – SC Urban au planificat lucrările ce vor fi demarate pentru asigurarea temperaturii optime desfășurării comerțului în Piața Centrală.
Primarul Andrei Carabelea și directorul CMI Urban – Ruxandra Bosovici au avut astăzi o întâlnire chiar la Piața Centrală, unde au stabilit care vor fi următorii pași și ce soluții tehnice vor fi aplicate pentru refacerea pereților demontați.
Astfel, de mâine se va începe montarea geamurilor de la intrarea principală în Piața Centrală, iar ulterior se vor monta geamuri pe peretele decupat al pieței. Aceste geamuri vor asigura o iluminare interioara mai bună și temperaturi optime pentru desfășurarea activităților din incintă.
PUBLICITATE