Piatra-Neamț: Accidentul de la Aleho. Închisoare cu suspendare și daune de peste 150.000 de euro

Șoferul care a fugit de poliţişti, a accidentat o tânără de 16 ani și a ascuns maşina în pădure, a primit prima sentință. Totul a avut loc în municipiul Piatra-Neamț, în zona magazinului Aleho, la mijlocul lunii iunie 2017.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Judecătorii l-au găsit vinovat de părăsirea locului accidentului şi vătămare corporală, fiind condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare, cu suspendare (sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani).

De asemenea, i s- a interzis să conducă orice fel de vehicule timp de doi ani, a mai fost obligat la 120 de zile de muncă în folosul comunităţii (în cadrul Primăriei Dobreni sau Primăriei Gârcina) și la plata unor daune pentru victima accidentului: daune materiale de 10.000 de lei și despăgubiri morale de 150.000 de euro.

Sentința, pronunțată pe 22 iunie 2018, nu este definitivă.

Reamintim că incidentul a avut loc pe trecerea pentru pietoni din zona magazinului Aleho, pe b-dul Decebal din Piatra-Neamț, pe 16 iunie 2017. În urma unei sesizări făcute de către un participant la trafic despre faptul că șoferul avea un comportament agresiv în trafic, echipa de poliție care a preluat sesizarea a identificat autoturismul în trafic și a efectuat semnalul de oprire a autoturismului. Conducătorul și-a continuat deplasarea și s-a pornit în urmărirea lui. În zona trecerii de pietoni de pe b-dul Decebal, șoferul care era urmărit de poliție a accidentat un pieton aflat în traversarea drumului. Polițiștii au oprit pentru a acorda primul ajutor victimei. După mai multe filtre în trafic, polițiștii l-au prins pe suspect. (Mai multe despre accident – AICI)

PUBLICITATE