Piatra-Neamț: A început blocarea roților mașinilor parcate neregulamentar la Shopping City Piatra-Neamț (FOTO)

Începând de astăzi, 21 ianuarie, a intrat în vigoare noul regulament de organizare și funcționare al sistemului de parcare fără plată din incinta centrului comercial „Shopping City Piatra-Neamț”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, mai mulți șoferi s-au trezit cu roțile autoturismelor blocate după ce au parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pe căile de acces sau au lăsat mașina pe o durată de timp ce depășește 48 de ore (abandonată).

Reamintim că administratorii Shopping City Piatra-Neamț au luat această decizie pentru a asigura utilizarea eficientă a locurilor de parcare disponibile și a contribui la fluidizarea traficului.

Costul deblocării este de 50 RON, iar în cazul în care acest cost nu este achitat în decurs de 72 de ore, operatorul Parking SA poate percepe o majorare a tarifului cu 10% pentru fiecare zi.

Începând de luni, 21 ianuarie, vor fi blocate roțile autovehiculelor care:

  • sunt parcate pe locurile marcate cu semnalistica „TAXI” sau „mama și copilul”, fără a se încadra în aceste categorii;
  • sunt parcate pe locurile cu semnalistica „persoane cu dizabilități” și nu au afișat într-un loc vizibil cardul-legitimație eliberat de autoritățile competente, care conține semnul internațional reprezentativ ;
  • sunt oprite sau staționate pe alte locuri decât cele special amenajate și marcate corespunzător;
  • sunt oprite sau staționate în dreptul căilor de acces/ evacuare în/din parcare, în/din centrul comercial;
  • sunt abandonate în parcarea centrului comercial – se consideră abandonat orice autovehicul parcat pe o durată de timp ce depășește 48 de ore.

În cazul nerespectării regulamentului de organizare și funcționare al parcării, roțile autovehiculelor vor fi blocate de  firma Parking SA (îndreptățită să presteze aceste servicii în baza contractului de prestări servicii încheiat între Shopping City Piatra Neamț SRL și Parking SA).

Cum pot fi deblocate roțile mașinii:

  1. Conducătorii auto trebuie să apeleze unul dintre numerele de telefon 0233/220238 sau 0748146887, de Luni – Vineri 08:00-21:30 și Sâmbătă 09:00-13:30;
  2. Conducătorii auto achită pe loc tariful de 50 (cincizeci) de lei, care reprezintă contravaloarea serviciului de deblocare a roților, prestat de operatorul Parking SA;
  3. În cazul menținerii dispozitivului de deblocare mai mult de 72 de ore, Parking SA poate să perceapă majorarea tarifului de deblocare cu 10% pentru fiecare zi în plus.

Regulamentul complet de organizare și funcționare al sistemului de parcare fără plată din cadrul centrului comercial ,,Shopping City Piatra-Neamt” poate fi consultat la biroul de informații al centrului comercial sau pe site la https://shoppingcitypiatraneamt.ro/unitati/parcare-2/

PUBLICITATE