Piatra-Neamț: 50 de lei de la Primărie pentru familiile cu copii aflați în dificultate

Primăria municipiului Piatra-Neamț va oferi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, un sprijin în valoare de maximum 50 de lei pentru fiecare copil aflat în dificultate din oraș.

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Andrei Carabelea prevede acordarea unui „sprijin material cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru aproximativ 1.000 de copii aflaţi în dificultate din municipiul Piatra Neamţ, prin Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Piatra Neamţ, în valoare de până la 50 lei pentru fiecare beneficiar”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit proiectului adoptat în ședința de Consiliu Local din această săptămână, copiii vor primi „un pachet cu materiale educaționale, produse alimentare etc.”, toate acestea având o valoare de maximum 50 de lei.

De precizat că în evidențele Direcției de Asistență Socială din Piatra-Neamț se află un număr de aproximativ:

  • 300 de copii în grad de handicap
  • 210 copii care beneficiază de servicii în cadrul centrelor
  • 100 de copii aflați în situație de risc și monitorizați
  • 400 de copii aflați în întreținerea familiilor beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei.

„Cadourile vor fi distribuite în comunități mari de copii, în familii cu mai mulți copii, copii cu dizabilități, cu vulnerabilități multiple, copii aflați în risc de abandon școlar, aflați în risc de separare familială cu precădere din zonele urbane marginalizate, Văleni, Speranța, Gara Veche, Subdărmănești.” – mai notează proiectul.

proiect nr.22
PUBLICITATE