Piatra-Neamț: 140.000 de lei pentru luminițe de Crăciun. Noua majoritate s-a opus ca banii să meargă la învățământ.

Consilierii locali din noua majoritate care va conduce destinele pietrenilor au votat în ședința de Consiliu Local din această săptămână suplimentarea bugetului pentru iluminatul de sărbători cu 140.000 de lei.

Într-adevăr, orașul nu trebuie să arate sumbru. Trebuie să ne bucurăm, să intrăm în spiritul sărbătorilor, dar eu știu că an de an s-au alocat sume colosale pentru iluminatul public de sărbători.” – a declarat consilierul local PSD și candidat la Senatul României, Florentina Moise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Consilierii PSD au depus un amendament prin care această sumă ar trebui să meargă la învățământ, pentru dotările școlilor.

Amendamentul nu a trecut după ce noua majoritate, formată din PNL-USR-PMP-Pro România, s-a opus.

Știți cine a fost primul care s-a opus? Inspectorul Școlar General, domnul Mihai Obreja, în calitate de consilier local. Domnule inspector, astăzi ați votat împotriva mutării banilor la învățământ. Ne spuneți să cumpărăm luminițe de Crăciun când zac în subsoluri cele cumpărate anii trecuți cu sume colosale și nu ați vrut să mutați acești bani pentru infrastructura școlară.” – a mai spus Florentina Moise, amintind că tabletele promise de Guvern nu au ajuns nici până astăzi la Neamț.

Și deputatul Răzvan Cuc s-a arătat mirat de această decizie, ținând cont de faptul că în această perioadă de restricții pietrenii nu pot ieși noaptea din casă pentru a se bucura de noile luminițe de Crăciun.

Domnul primar Carabelea ar trebui să-l sune pe domnul Iohannis și domnul Orban, să-i întrebe dacă după 6 decembrie (n.red. data alegerilor parlamentare) nu vom avea Stare de Urgență și vom sta în casă. Dacă stăm în casă, nu avem ce luminițe să vedem. În momentul de față, îl informăm pe domnul Carabelea, dacă nu știe, că după ora 23:00 nu poți ieși din locuință fără declarație. Și nu poți scrie pe declarație că «Am ieșit să văd luminițele», că îți iei amendă.” – a declarat Răzvan Cuc, candidat la Senatul României din partea PSD.

Mai multe, în conferința de presă de mai jos:

PUBLICITATE