Piața imobiliară din Neamț, între progres și dezvoltare

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Numărul total al tranzacțiilor pe piața imobiliară din Neamț s-a cifrat, în august 2019, la 894 de contracte, înregistrând un volum de investiții ceva mai scăzut decât luna august aferentă anului precedent, care a consemnat un număr de 1.035 de tranzacții.

Dinamica imobiliară, din vara anului 2019, a fost una vizibil mai lentă în Neamț, întrucât din mai și până în prezent nici una din luni nu a reușit să treacă pragul de 900 de tranzacții imobiliare. 

Datele publicate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) relevă că, în primele opt luni ale anului curent, numărul tranzacţiilor imobiliare încheiate pe plan naţional s-a ridicat la 335.582. Din acest număr, doar 5.221 de operațiuni au fost efectuate în Neamț.

Despre prețurile apartamentelor 

Pe fondul acestor factori și prețurile apartamentelor stagnează între progres și dezvoltare. Un apartament cu 3 camere, situat în zona centrală din Piatra Neamț, se vinde pe Flatfy.ro cu 52.000 de euro, în timp ce o casă la comandă cu 3 camere, pe Calea Romanului, costă 55.000 de lei. 

Un trend ascendent se înregistrează în județul vecin, Bacău, unde s-au realizat zeci de ansambluri rezidențiale noi moderne și spațioase.

În privința prețurilor la apartamente, cel mai scump ansamblu rezidențial din Bacău, disponibil pe Korter.ro, este Topaz Residence. Cumpărătorii pot alege de aici apartamente cu 2 și 3 camere, a căror suprafață este între 56.7 mp și 82.3 mp. Prețurile încep de la 56.700 de euro + TVA și pot depăși 88.200 de euro + TVA. 

La capitolul prețuri excelează, bineînțeles, Bucureștiul care ocupă locul doi în topul creșterilor de preț din marile orașe ale țării, urmat apoi de Brașov, cu o creștere de aproximativ 2% în luna august 2019.

Un punct de referință pentru ansamblurile rezidențiale noi, din orașul de la poalele Tâmpei, este Complexul Segovia Garden Apartments. Spațiul locativ oferă spre vânzare 100 de apartamente, formate din garsoniere și apartamente cu 2 și 3 camere, a căror preț pornește de la 1.000 de euro pe metru pătrat + TVA.

Un alt ansamblu rezidențial aflat la mare căutare în Brașov este și Complexul Stejeriș. Acesta oferă spre vânzare un număr total de 82 de unități locative formate din apartamente cu 2,3,4 și 5 camere, penthouse-uri și duplexuri funcțional compartimentate.

În schimbul unui preț care începe de la 2.000 de euro pe metru pătrat + TVA, cumpărătorii pot beneficia aici de suprafețe utile mari, de o compartimentare eficientă, terase și grădini private. De asemenea, ansamblul rezidențial „Stejeriș”  dispune și de o pasarelă cu vedere panoramică asupra Centrului Vechi al Brașovului și asupra Vârfului Tâmpa. 

Ambiția noastră este să construim locuințe ce vor inspira utilizatorul final să se aștepte și să ceară mai mult de la spațiile în care locuiește. Să creăm spații moderne, funcționale, centrate în jurul nevoilor utilizatorului final. Să ridicăm standardul în peisajul urban prin dezvoltare arhitecturală sustenabilă de calitate”, descriu reprezentanții Stejeris pe site-ul personal.

Mai multe detalii despre Complexul Segovia Garden Apartments și Stejeriș, dar și despre alte ansambluri rezidențiale din România, puteți afla direct pe Korter.ro. Totodată, pe site-ul Flatfy.ro poți analiza cele mai noi anunțuri de vânzare cumpărare de pe piața imobiliară din România.

PUBLICITATE