Peste o mie de șoferi testați pentru alcool în ultima săptămână. 40 erau beți

În perioada 4 – 10 mai, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au desfășurat acțiunea ,,Alcohol & Drugs”, a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, polițiști rutieri și din cadrul structurilor de ordine publică au desfășurat acțiuni în teren, în cadrul cărora au fost testați peste 1.000 de conducători de autovehicule.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, au fost constatate 942 de abateri la regimul rutier, dintre care 40 de abateri reprezentând infracțiuni pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, iar 902 reprezintă alte abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 152 de permise de conducere, dintre care 40 pentru conducerea sub influența alcoolului, iar 112 permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri.

Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au retras 68 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 18 infracțiuni, dintre care 10 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 privind conducerea unui vehicul sub influența altor substanțe și 6 privind comiterea unor alte infracțiuni.

PUBLICITATE