Peste 98.000 de nemțeni s-au vaccinat până astăzi. Vezi raportul DSP din ultima săptămână (3 octombrie)

Conform Registrului Electonic de Vaccinări, 98.228 persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 42.557 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară.

De la începutul Campaniei de vaccinare au fost administrate 168.667 doze de vaccin, din care 67.584 doza a 2-a. 2010 persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a, din data de 28 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost raportate 53 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

Nu au fost raportate reacții adverse la administrarea dozei a 3-a de vaccin. În 106 cabinete ale medicilor de familie au fost vaccinate până în acest moment 12.141 persoane cu vaccinul Johnson& Johnson și 27 de persoane cu vaccinul Pfizer. 7.122 persoane au fost vaccinate in mediul rural, în 52 de cabinete de medicina de familie.

În perioada 25 septembrie – 2 octombrie au fost administrate 5.339 de doze de vaccin. 2.935 de persoane au fost vaccinate cu doza 1, 394 cu doza a doua și 2.010 cu doza a 3-a.

2.225 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson&Johnson. 551 dintre acestea au fost vaccinate în 27 de cabinete medicale de familie.

Activitățile de vaccinare cu echipele mobile au continuat și săptămâna aceasta:

– în mediul rural au fost vaccinate 52 de persoane în 6 localități: Bargăoani, Negrești, Rediu, Borlești, Podoleni și Tazlău,
– au fost vaccinați 81 de beneficiari și salariați ai unui centru rezidențial din municipiul Roman,
– în 2 licee din Piatra Neamț au fost vaccinate 34 de persoane – elevi și cadre didactice.

Săptămâna viitoare sunt programate acțiuni de vaccinare în 6 localități din mediul rural – Mărgineni, Gâdinți, Gherăiești, Săbăoani, Doljești și Boghicea, în 2 centre rezidențiale și 2 licee din municipiul Piatra Neamț.

Vaccinarea în situații speciale

Este permisă vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN Mesager, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/ AstraZeneca și care au decis amânarea rapelului mai mult de 3 luni.

În acest caz, nu este nevoie de recomandare medicală specială.

Pentru persoanele vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca, care se află în primele 3 luni de la administrarea acesteia, decizia de schimbare a tipului de vaccin, la doza 2, se va stabili în urma unei recomandări medicale, conform contraindicațiilor și precauțiilor din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP).

Atunci când o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2, după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, după vindecare, cu același tip de vaccin.

Administrarea concomitentă a vaccinului COVID-19 cu alte vaccinuri

Vaccinurile Covid 19 autorizate in Romania pot fi administrate simultan sau la orice distanță de timp cu alt produs din Programul Național de Vaccinare pentru vaccinarea copiilor, a unor grupe populaționale aflate la risc (ex: vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxiei tetanosului in cazul plagilor cu risc tetanigen sau alte produse vaccinale care dețin autorizație de punere pe piață in România.

În cazul administrării concomitente se folosesc seringi diferite și se administrează in locuri anatomice diferite.

Dacă este necesar a fi administrat în același braț, se va injecta separat la o distanță de cel puțin 3 cm

PUBLICITATE