Peste 600 de arbori și arbuști prind rădăcini în Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț a demarat o campanie de plantare a arborilor și arbuștilor, cu scopul de a îmbogăți și înfrumuseța peisajul urban al orașului.

Campania, care a devenit o tradiție anuală, se va desfășura pe întreaga durată a lunii aprilie și a început deja cu plantarea a peste 200 de arbuști decorativi în zone cheie ale municipiului, cum ar fi Parcul Tineretului și Curtea Domnescă, precum și Parcul Aurora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În etapa următoare, vor fi plantați peste 400 de arbori în jurul asociațiilor de proprietari din cartierele Dărmănești, Mărăței, Precista și zona centrală. Speciile selectate pentru această inițiativă includ mesteacănul, teiul, frasinul, salcia și socul roșu, alegere făcută pentru a oferi o diversitate ecologică și estetică spațiilor verzi ale orașului.

Pe lângă plantările de arbori, Primăria a răspuns solicitărilor locuitorilor din zona Aleea Tiparului prin amenajarea unei grădini publice între blocurile B2 și B3 și prin înfrumusețarea podurilor peste Cuiejdi cu flori colorate, precum petuniile.

Mai jos comunicatul Primăriei Piatra-Neamț:

Primăria Piatra-Neamț, prin CMI Urban SA, desfășoară în aceste zile lucrările de plantare a arborilor și arbuștilor, o campanie de tradiție programată a se desfășura pe tot parcursul lunii aprilie. 

După o primă etapă în care s-au plantat peste 200 de arbuști decorativi în zona centrală a municipiului (Parcul Tineretului și Curtea Domnescă) și Parcul Aurora, în această perioadă se pregătește terenul pentru plantarea a peste 400 de arbori în perimetrul asociațiilor de proprietari din cartierele Dărmănești, Mărăței, Precista și zona Centru. Este vorba de specii precum mesteacăn, tei, frasin, salcie și soc roșu. La solicitarea locuitorilor din zonă, o grădină publică va fi amenajată între blocurile B2 și B3, de pe Aleea Tiparului, iar podurile de peste Cuiejdi (Orion, Spital, Piața Centrală) și podul de pe strada Mihai Viteazul (ieșirea spre Roman) vor fi înfrumusețate cu flori (petunii). 

În paralel, echipele specializate de la Serviciul Spații Verzi vor continua lucrările de toaletare a arborilor din cartierul Dărmănești și vor reamenaja rondul giratoriu din strada Piața Ștefan cel Mare, în fața Hotelului Ceahlău. Tot în aceste zile se administrează îngrășăminte și tratamente fitosanitare. 

Începând de săptămâna viitoare vor fi desfășurate și lucrările de cosire a ierbii, primul cartier în care va avea loc această operațiune fiind Precista, urmat de Centru, Mărăței, Dărmănești, Văleni și Speranța. Obiectivul municipalității este ca până la sărbătorile pascale această lucrare să fie încheiată la nivelul întregului oraș.

Am început pregătirile pentru sezonul cald în tot orașul și în această perioadă ne ocupăm de întreținerea spațiilor verzi. Facem plantări în centrul orașului și în cartiere, amenajăm scuarurile, sensurile giratorii și podurile și începem deja și acțiunile de cosire. Luna curățeniei de primăvară este completată de cea mai mare inițiativă prin care vom înfrumuseța zonele verzi din proximitatea blocurilor, prin care Piatra-Neamț va deveni orașul celor 1000 de magnolii.a declarat primarul Andrei Carabelea.

 

PUBLICITATE